• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.

Uneori, masajul facial poate părea ușor confuz, pentru că știm foarte puține detalii despre ce înseamnă cu adevărat. Masajul facial, datorită tehnicilor care pun accent pe puncte de presiune are o mulțime de beneficii deoarece acționează în drenarea lichidelor de la nivelul feței, stimularea circulației sangvine și sculptarea mușchilor, astfel încât tenul să pară mai neted și mai luminos.  

 

Ridurile, pielea ternă și lipsită de strălucire, dar şi diversele probleme dermatologice care apar pe faţă sunt cauzate în mod special de stres şi de factorii de mediu înconjurător. Masajul facial de întinerire nu trebuie omis din ritualul de îngrijire a feței, indiferent că alegi să-l faci singură acasă sau să mergi la un salon cosmetic. Beneficiile acestuia asupra pielii sunt enorme, lucru care se vede după primele ședințe de masaj. 

 

De ce este important masajul facial de întinerire

 

Masajul facial de întinerire, ca orice alt tip de masaj efectuat corect de către un specialist sau chiar acasă dacă se cunosc tehnicile corespunzătoare, este deosebit de important. Pentru că masajul facial înseamnă o serie de mişcări studiate şi corelate între ele, mișcări de presiune și întindere a pielii, ce acționează asupra sistemului limfatic şi a muşchilor mimicii.

Uleiul de cătină, tratamentul la sticluță care îți face o piele frumoasă tot anul

Dacă este efectuat cu regularitate, masajul facial de întinerire redă aspectul proaspăt al tenului și acționează pe mai multe niveluri: 

 

– stimulează fibrele de colagen şi elastină din ţesut;

– stimulează circulaţia sanguină şi limfatică;

– favorizează pătrunderea în piele a cremei aplicate;

– menţine tonusul muscular;

– ajută la oxigenarea celulelor pielii;

– relaxează muşchii de la nivelul feţei.

 

Ori de câte ori faci un masaj facial, fii delicată, încât pielea feței este foarte fină. Folosește întotdeauna un ulei regenerant sau o cremă hidratantă pentru ca mișcările să fie mai fluide. 

 

Beneficiile masajului facial de întinerire

 

Masajul facial este o procedură cosmetică deosebit de importantă într-un tratament facial, deoarece este un proces complex care acţionează nu numai la nivelul pielii, ci şi în toată profunzimea feței (vase sanguine, limfatice, musculatura feței). Iată o parte dintre beneficiile masajului facial de întinerire de care te poți bucura:

 

Menține elasticitatea pielii. Masajul facial are un rol esenţial pentru a menţine elasticitatea pielii. Alături de uleiurile bogate în vitamina E cu masajul facial nu doar că vei combate semnele îmbătrânirii, dar vei lupta împotriva radicalilor liberi și vei menține elasticitatea epidermei.

 

Păstrează fermitatea feței. Practicat într-un mod corect, masajul asigură o revigorare a tonusului mușchilor faciali, pielea fiind ușor forțată să-și mențină fermitatea. De asemenea, prin masaj se acționează în același timp împotriva depozitelor de grăsime de sub piele și se îndepărtează stratul de celule moarte de pe întreaga suprafață a tenului. 

 

Îmbunătățește drenajul limfatic. Limfa este un lichid produs de glande, dar spre deosebire de sânge, limfa nu beneficiază de o pompă așa cum este inima, ci se bazează pe activitatea musculară pentru a se deplasa în interiorul corpului. Din cauza structurii osoase a feței, limfa se poate bloca, manifestându-se cu o piele lipsită de luminozitate și chiar pete pe față. 

 

Relaxează. Pentru că suprafața pielii găzduiește un număr mare de receptori nervoși, masajul facial este foarte eficient și pentru a-i transmite creierului semnale de destindere, fapt ce favorizează relaxarea întregului corp.

 

Efectuat corect, un masaj facial de întinerire are ca efect în afară de o piele netedă și luminoasă, și o stare generală de bine, relaxată, pregătită să facă față radicalilor liberi și agresiunilor din mediul înconjurător. 

Mișcări de masaj facial de întinerire pe care le poți face acasă

 

Dacă ești preocupată de felul în care arăți, dacă îți dorești ca pielea ta să arate cât mai bine pentru mult timp, dacă nu ai timp să mergi la un specialist ori de câte ori ai vrea, iată ce mișcări de masaj facial de întinerire poți face în intimitatea casei tale:

– În jurul ochilor şi a buzelor sunt indicate mişcări circulare, întotdeauna dinspre interior spre exterior. 

– Pe frunte se conturează cerculeţe mici, insistând pe zona tâmplelor şi pe cea dintre sprâncene.

– Așezând ambele mâini pe câte un obraz, masează pielea din jurul gurii folosind mișcări în zigzag.

 

Deși pielea feței poate fi masată fără niciun fel de loțiune, este indicată totuși folosirea uleiurilor de masaj deoarece permite degetelor să alunece mai bine și în plus hidratează și ajută substanțele active să pătrundă mai ușor în epidermă. În funcție de tipul de piele, există mai multe variante de uleiuri ce pot fi folosite la masajul facial. De exemplu, uleiul de argan supranumit și „aurul lichid” are efect antiiflamator, hidratează în profunzime pielea și conține o cantitate mare de vitamina E, un antioxidant foarte puternic. 

Uleiul de trandafir este recomandat pentru efectul și aroma sa deosebit de relaxantă. Uleiul din germeni de grau este foarte hrănitor, fiind bogat în vitamina E. Uleiul de migdale, uleiul de caise și cel de jojoba sunt de asemenea indicate datorită proprietăților benefice, pielea absorbindu-le cu ușurință.  

În plus, dacă vrei ca efectele masajului facial de întinerire să fie mult mai potențate poți folosi un produs special, un elixir vegetal cu efect regenerator, care contribuie la regenerarea celulelor, hidratare și revitalizare, stimulând producția de colagen.

Dar, ține cont că, să apelezi la masaj facial de întinerire după vârsta de 50 de ani poate fi de multe ori prea târziu deoarece pielea lipsită de elasticitate cu greu mai poate fi adusă la starea sa inițială. Preventiv, masajul poate fi practicat începând cu vârsta de 25-30 de ani, asigurându-se astfel tonifierea mușchilor feței.

 

Pentru rezultate bune și de durată se recomandă tratamente regulate pe perioade dmai lungi de timp – frecvența tratamentelor fiind stabilită împreună cu esteticianul, în funcție de varsta, aspectul pielii, produsele folosite pentru îngrijirea tenului de persoana care apelează la masaj facial de întinerire.