• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
Puncte negre pe nas

Punctele negre reprezintă una dintre probleme frecvente și inestetice ale tenului. Pielea din zona T, adică nas, frunte și bărbie, este uleioasă deoarece produce sebum în exces. Așa că nu e de mirare că foarte multe femei cu tenul mixt și gras observă puncte negre. De regulă, punctele negre sunt mai vizibile pe nas, iar extracția manuală destul de dureroasă, dar pot fi vizibile și pe frunte sau bărbie.

 

Acumularea de sebum în interiorul pielii și în contact cu celulele moarte de la suprafața pielii duce la formarea de dopuri de sebum. Deși sebumul este o secreție naturală a glandelor sebacee și ajută la hidratarea pielii, atunci când se acumulează în exces apar comedoanele. Concret, porii sunt blocați, iar pielea nu mai poate respira. Persoanele cu tenul gras și mixt sunt cele mai predispuse la puncte negre pe nas unde glandele sebacee tind să producă sebum în exces, dar pot fi localizate și pe bărbie, și chiar pe frunte.

 

De ce apar punctele negre pe nas

 

Punctele negre pot avea mai multe cauze și apar în special la persoanele care au tenul gras, care folosesc produse de îngrijire uleioase sau care se machiază zilnic. Dar, există și alți factori care pot favoriza apariția punctelor negre, precum:

  • Schimbarile hormonale, care duc la apariția hipersecreției de sebum. Producția excesivă de sebum este cauzată de un dezechilibru fiziologic, de regulă de ordin hormonal. Acest dezechilibru este de asemenea des întâlnit în perioada pubertății sau în perioada menstruației.
  • Dezvoltarea în exces a bacteriilor Propionibacterium acnes pe suprafața pielii;
  • Anumite medicamente, printre care și anticoncepționalele, pot crește cantitatea se sebum .

Rolul sebumului este de a menține pielea sănătoasă, nu are miros decât în contact cu bacteriile. Dar, când sebumul este secretat în exces prin foliculii de păr poate produce o afecțiune cutanată denumită seboree.

Deși se crede că exista o legatură între alimentație și apariția punctelor negre, nu există încă date concrete. Cu toate acestea, există posibilitatea ca produsele lactate să ducă la creșterea nivelului de zahăr din sânge și să influențeze astfel apariția acneei.

Te așteptăm la o consultație gratuită sau la un tratament estetic potrivit tipului tău de ten!

Puncte negre pe nas. Cum le extragem corect?

 

Înainte de toate, ne e greu să credem că dacă suferi de puncte negre pe nas, nu ai încercat să le scoți singură. Dar, e bine de știu că extracția manuală a punctelor negre trebuie făcută de un profesionist, din mai multe motive: lezarea pielii și apariția cicatricilor, extracția corectă și evitarea răspândirii infecției și, implicit, apariția altor probleme mai serioase, precum acnee sau noduli.

De regulă, extracția punctelor negre de pe nas și din alte zone se face cu ajutorul unui dispozitiv numit comedon extractor. Acesta se fixează pe comedon, pentru a împinge în jos pielea din jurul său, ca să scoată sebumul oxidat. Extracția cu acest dispozitiv este dureroasă și procedeul necesită timp dacp vorbim de o suprafață mare de piele afectată de puncte negre.

ingrijirea tenului

5 metode de a preveni punctele negre

 

Pentru a preveni apariția punctelor negre, este necesar să elimini excesul de sebum, dar și să să-ți îngrijești pielea cu produse potrivite pentru tipul de ten. Cele mai eficiente solutii sunt urmatoarele:

 

1. Spală-te pe față dimineața și seara

 

Pentru a preveni acumularea de sebum, este important să te speli pe față și dimineața și seara, înainte de culcare după ce te-ai demachiat. Chiar dacă te demachiezi cu apă micelară, mai ales dacă ai un ten acneic, este important să-ți cureți pielea. Chiar și după demachiere, pe față rămân reziduuri de sebum, impurități și machiaj, iar acestea trebuie îndepărtate prin spălarea cu un gel blând de curățare potrivit tipului tău de ten. 

De asemenea, chiar dacă te-ai spălat pe față înainte de culcare, e necesar să faci acest lucru și dimineața, pentru că peste noapte se acumulează transpirație și sebum care îți vor bloca porii.

 

2. Mergi la extracții la salon

 

Extracțiile punctelor negre nu sunt indicate a fi făcute acasă, pentru că în lipsa unei pregătiri temeinice a tenului, riști să produci pielii cicatrici sau poți înrăutăți acneea de care probabil suferi deja. De preferat, este bine să mergi la un profesionist în extracția punctelor negre, o dată pe lună.

tratament facial

3. Folosește produse fără ulei sau noncomedogenice

 

Produsele cu formulă specială pentru tenul acneic, care împiedică apariția comedoanelor și a leziunilor acneice, sunt indicate atunci când suferi de exces de sebum și ai puncte negre pe nas. Indiferent că e vorba de machiaj, loțiuni de curățare sau creme pentru protecție solară, folosește produse fără ulei sau noncomedogenice. Optează pentru cosmetice bio, deoarece sunt mai blânde cu pielea și nu încarcă porii.

 

4. Folosește produse pentru exfolierea tenului

 

Exfolierea feței are loc în mod natural, însă odată cu înaintarea în vârstă, din cauza produselor de machiaj sau a factorilor de mediu, procesul este îngreunat. Pielea mixtă și grasă are nevoie de o exfoliere mai frecventă deoarece, în combinație cu reziduurile și excesul de sebum, celulele moarte pot bloca porii și astfel apar punctele negre.

Folosește produse exfoliante cu acid glicolic sau acid salicilic, sau apelează la exfolierea fizică folosind benzi sau măști pentru extragerea punctelor negre ori un gel de curățare cu particule abrazive blânde, o dată pe săptămână.

 

5. Evită machiajul pe cât posibil

 

Permite-i pielii tale să respire și renunță la machiaj în zilele în care stai acasă sau nu mergi la serviciu. Ideal ar fi să nu-ţi încarci tenul cu produse de make-up, care, de regulă, fac mai mult rău decât bine pielii sensibile.

 

De asemenea, ține cont că, dacă te speli totuși prea des și foarte agresiv, tenul se poate irita, ceea ce duce la agravarea problemelor. Folosește de fiecare dată produse blânde, care nu irită pielea. Și foarte important, mergi la o consultație de diagnostic a pielii tale la un estetician care îți poate recomanda tratamentul facial de care pielea ta are nevoie.

1 Comment
  1. […] Blog / 13 martie 2020 Puncte negre pe nas, semnul că […]

Comments are closed.