• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
acnee conglobata

În ziua de azi, când gradul de poluare din marile orașe este atât de mare, îngrijirea tenului este foarte importantă. Tenul este oglinda oricărei femei, iar substanțele poluante pot conduce la apariția iritațiilor, a eczemelor și a altor afecțiuni eruptive.

Când vorbim de tenul gras, în ciuda faptului că tendința este să folosim foarte multe produse de curățare, secretul este less is more. Produsele cosmetice folosite ar trebui să fie cât mai puține, importantă în schimb fiind rutina de îngrijire a pielii. 

 

Cum știi că ai ten gras?

 

O luăm cu începutul și primul lucru pe care este indicat să-l stabilești este tipul tău de ten. Deci, îți poți da seama dacă tenul tău este gras dacă:

 

-suferi de exces de sebum pe toată fața, nu doar în zona T;

-ai puncte negre și pori dilatați pe o zonă mare a feței;

– suferi de acnee în majoritatea timpului nu doar în perioada menstruației;

– ai pete pigmentare și cicatrici post-acneice;

– anumite produse cosmetice uleioase, precum fondul de ten, îți produc mai multe erupții.

 

Deși este indicat să mergi la un estetician pentru a beneficia de cele mai bune tratamente faciale și de o curățare în profunzime a tenului, există totuși soluții utile și ușor de pus în practică chiar la tine acasă.

Curățarea corectă a tenului gras, acasă 

 

În general, îngrijirea tenului gras sau acneic cuprinde 3 etape principale care nu trebuie sărite:

 

Etapa 1: Pregătirea feței: demachierea și deschiderea porilor;

Etapa 2: Curățarea propriu zisă: aplicarea unui gel de curățare, a unui scrub și a unei măști;

Etapa 3: Închiderea porilor: uscarea tenului și închiderea porilor.

Te așteptăm la o consultație gratuită sau la un tratament estetic potrivit tipului tău de ten!

Demachierea tenului și deschiderea porilor

 

Demachierea tenului este deosebit de importantă deoarece vorbim de igiena pielii. Cu atât mai mult dacă obișnuiești să te machiezi, demachierea este un pas pe care trebuie să-l respecți mai ales seara înainte de culcare. 

Pentru a putea realiza o curățare a tenului în profunzime este necesară deschiderea porilor, pentru ca produsele de îngrijire să pătrundă cât mai adânc în piele. Dacă ai fost la un salon cosmetic probabil ai observat că un prim pas în procesul de tratament facial îl reprezintă vaporizarea. Procesul poate fi comparat cu momentul în care faci o baie fierbinte cu aburi și observi cum porii pielii se deschid foarte ușor. Acest lucru îl poți face ușor apelând la un vas cu apă caldă deasupra căruia poți sta câteva minute cu un prosop. După acest pas, porii sunt pregătiți pentru a fi curățați. 

 

Curățarea pielii

 

Curățarea tenului se poate face cu ajutorul unui gel de curățare. Este important să îți cunoști tipul de ten pentru a aplica un produs conform tipului tău de ten, respectiv un produs pentru tenul gras. Poți folosi un gel de curățare spumant, deoarece acesta are capacitatea de a dezintegra excesul de sebum și impuritățile de la suprafața pielii, lăsând tenul curat și pregătit pentru a absorbi în mod corect substanțele din masca sau crema hidratantă.

Îngrijirea tenului sensibil: cum să calmezi pielea intolerantă

De asemenea, exfoliantul joacă un rol important în îngrijirea tenului gras pentru că elimină celulele moarte de la suprafața pielii și ajută la obținerea unui ten luminos și neted și favorizează absorbția celorlalte produse pentru față. Dar, ține cont că gelul de curățare și scrub-ul trebuie ales în funcție de tipul de ten și de rezultatul dorit. Deoarece are rol abraziv acesta trebuie folosit cu măsură pentru a nu crea micro-leziuni la suprafața tenului. 

Poți alege un produs exfoliant din comerț, fie îți poți face acasă din ingredientele pe care le ai la îndemână. De exemplu, poți face un scrum natural din zahăr, miere sau suc de lămâie. De asemenea, se știe că zațul de cafea sau mălaiul au efect exfoliant și sunt de mare ajutor în curățarea tenului. 

 

Închiderea porilor

 

Pentru că pielea este foarte vulnerabilă atunci când porii sunt deschiși, este bine să treci deasupra pielii un cub de gheață sau să te clătești la final cu apă rece. Uscarea pielii de excesul de apă se face întotdeauna cu mișcări blânde, folosind un prosop moale, indiferent de tipul de ten. Dar, cu atât mai mult dacă ai tenul gras acneic, pielea nu trebuie agresată în plus. 

Te așteptăm la o consultație gratuită sau la un tratament estetic potrivit tipului tău de ten!

Lucruri pe care trebuie să le eviți când ai tenul gras

 

Tenul gras nu înseamnă un ten cu probleme, decât dacă începi să suferi din cauza acneei, dar altfel nu trebuie decât să-l îngrijești corect. Așadar, iată lucrurile pe care trebuie să le eviți când ai tenul gras:

 

  • Cremele uleioase, comedogenice, care conțin ingrediente cunoscute că înfundă porii: ulei de cocos, unt de caco, petrolatum etc; 
  • Produsele cosmetice care conțin parfum;
  • Scrub-urile foarte abrazive; 
  • Tonerele cu alcool, pentru că deși aparent usucă pielea, nu fac decât să stimuleze pielea să produca mai mult sebum;
  • Fondul de ten cu acoperire mare;
  • Folosirea multor produse cosmetice (bază de machiaj, fond de ten, pudra, iluminator, blush etc)
  • Să folosești același prosop de față mai mult de 2-3 zile. Prosoapele de baie sunt considerate pepiniere de bacterii și microbi, deoarece de fiecare dată când folosești un prosop, transferi pe suprafața sa bacteriile naturale ale pielii și alți germeni pe care îi porți. 

 

Tenul gras are nevoie de o îngrijire corectă. Indicat ar fi să mergi la un salon de cosmetică pentru a primi recomandările personalizate pielii tale din partea unui estetician, urmând ca tu să continui acasă măsurile corecte de îngrijire a tenului. În cadrul salonului STROP Concept poți beneficia de o consultație de diagnostic și ulterior de un tratament facial personalizat tipului tău de ten.