• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
masajul cu miere

Aliment sau medicament? Noi credem că ambele sunt perfect adevărat, ba îndrăznim să spunem că mierea înseamnă mult mai mult de-atât, încât nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dar, din experiența noastră, în cadrul Salonului STROP Concept îți vom spune cât de benefică este mierea pentru piele, și de ce este indicat ca masajul cu miere să devină un ritual curent în viața ta.  

 

Masajul cu miere este benefic pentru întregul organism, nu doar pentru piele. În primul rând pentru că are o compoziție complexă formată din vitamine, minerale și o mulțime de alte substanțe nutritive. Tocmai aceste componente îi dau mierii o valoare unică. Aplicată pe ten sau pe tot corpul, mierea detoxifiază epiderma și o hrănește în profunzime.

 

Cum se efectuează masajul cu miere

 

Mierea conține substanțe active care ajută la stimularea circulației sângelui, dar deopotrivă are o mare putere de hidratare şi hrănire, deoarece zahărul pe care îl conţine reţine apa. O simplă aplicare a mierii este suficientă pentru a hrăni celulele pielii, făcând-o să pară mai luminoasă. Introducerea mierii în masaj ajută la curățarea ei de celulele moarte, precum și la golirea glandelor sebacee și sudoripare de deșeurile acumulate, astfel că mierea contribuie cu succes și la eliminarea celulitei. 

 

Masajul cu miere zaharisită de exemplu are un efect extraordinar de peeling. Tehnica de masaj presupune întinderea unei cantități mari de miere de albine pe pielea curată. Dacă este vorba de ten, se poate face chiar o expunere la aburi sau un masaj de încălzire a pielii pentru a stimula epiderma să absoarbă substanțele nutritive mult mai ușor. 

 

Se aplică mișcări de întindere, atât cât miere permite. Când mierea devine foarte lipicioasă, se pot aplica mișcări de presiune cu întreaga palmă și degetele (sau doar degetele lipite între ele) dezlipind ușor, întâi palmele și apoi degetele, creând un efect de vacuum și stimulând elasticitatea pielii. 

 

Efectul de vacuum permite detoxifierea tenului și înlăturarea celulelor moarte de pe suprafața pielii. Este un tratament care necesită răbdare, mai ales că nu toată lumea suportă ceva atât de lipicios pe față, dar merită din plin efortul pentru că oferă un efect minunat de iluminare, tonifiere și catifelare a tenului.

 

Acţiunea controlată a mişcărilor de masaj cu miere activează anumiţi centri nervoşi corespondenţi organelor vitale, stimulează organismul, deblochează sistemul limfatic, creşte afluxul de sânge la nivelul segmentului lucrat.

 

Cu cât tratamentul conține miere din abundență, cu atât efectul de iluminare și catifelare este mai vizibil. În funcţie de obiectivul fiecărei persoane se vor stabili şi numărul de şedinţe. De exemplu, pentru hidratare este nevoie de masaj 1 dată sau de 2 ori/lună, pentru detoxifiere de minimum 4-5 şedinţe, iar pentru slăbire sau eliminarea celulitei, frecvenţa trebuie să fie de două ori/săptămână pentru minimum o lună de zile.

 

Beneficiile masajului cu miere

 

Masajul cu miere este un masaj detoxifiant, tonifiant și puternic revigorant, însă mai are o mulțime de alte beneficii. Iată cele mai cunoscute beneficii ale masajului cu miere de albine:

 

Stimularea secreției de colagen. Masajul facial cu miere este binevenit tuturor, dar mai ales persoanelor la care au început să apară ridurile. Datorită hidratării și stimulării secreției de colagen, pielea nu este doar catifelată ci și întinerită după masajul facial cu miere.

Te așteptăm la o consultație gratuită sau la un tratament estetic potrivit tipului tău de ten!

Eliminarea toxinelor. Masajul cu miere stimulează eliminarea toxinelor din organism, cum de astfel, în timpul masajului, se poate observa crearea la suprafața pielii a unei pelicule gri-albicioase, care apare în special, atunci când organismul a stocat multe toxine și diverse minerale anorganice.

 

Curățarea pielii și îmbunătățirea aspectului acesteia . Datorită proprietăţilor sale antiseptice, mierea are proprietăți de detoxifiere și curățare, eliminând toate impurităţile. Încă de la prima ședință de masaj pielea devine mai moale, mai netedă și mai fină. De asemenea, prin textura şi consistenţa sa, mierea este şi un bun produs pentru gomaj. Aceste proprietăţi ale mierii sunt amplificate atunci când este aplicată sub formă de masaj.

 

Eliminarea celulitei și a vergeturilor. Dacă este efectuat în stadiu incipient al celulitei, masajul cu miere poate reduce aspectul de coajă de portocală al pielii și chiar vergeturile.

 

Vergeturi, din ce cauze apar și cum le putem „șterge” într-un mod natural

 

Atenuarea efectelor reumatismului. La nivel osteoarticular, mierea de albine este un bun remediu în puseele inflamatorii generate de reumatism și boli degenerative. Efectul mierii la nivel local este de eliminare rapidă a impurităților și toxinelor, hrănirea capilarelor, înlăturarea radicalilor liberi și încetinirea procesului de îmbătrânire al pielii.

 

Stimularea drenajul limfatic. Masajul cu miere deblochează şi stimulează la maximum drenajul limfatic. Cu alte cuvinte, înlocuieşte drenajul limfatic dur şi atenuează durerile, de orice natură ar fi ele, musculară, osteoarticulară şi altele.

 

Oboseală fizică și psihică. Masajul cu miere de albine are un efect extraordinar asupra psihicului, relaxează corpul și liniștește starea psihică. 

 

Dureri de cap și insomnie. Capacitatea extraordinară de relaxare a masajului în general este bine cunoscută. Masajul facial cu miere însă este recomandat și pentru tratarea durerilor de cap și prevenirea insomniei.

 

Unii terapeuți spun că, aplicat asupra întregului corp în mod sistematic, masajul cu miere acționează la nivelul întregului organism, deoarece substantele bio-active din miere ajung până în organe, iar terapia are deja un efect holistic asupra corpului, ajutând chiar la vindecarea unor afecțiuni interne.

 

Bine de știut! Mierea este un umectant, adică are capacitatea de a atrage și reține apa în țesuturi. Este indicat ca înainte de efectuarea masajului facial cu miere, sa îți expui fața la aburi pentru a deschide porii și pentru a ajuta mierea să pătrundă mai bine. 

 

Programul încărcat și lipsa timpului nu trebuie să fie scuze pentru a lăsa pe altădată şedinţa de masaj cu miere. Dacă îți dorești o piele frumoasă și tânără, specialistul nostru în masaj facial te așteaptă în cadrul salonului STROP cu miere de albine de cea mai bună calitate, la prima mână, exact așa cum a fost extrasă din stup.