• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.

Vergeturile sunt dungile acelea fine și roșiatice, extrem de neplăcute, care apar pe abdomen, sâni, picioare sau brațe, ca urmare a creșterii bruște în greutate. Pentru că fibrele de colagen se rup din cauza întinderii excesive a pielii și ulterior încearcă să se auto-repare, vergeturile se transformă și apar ca niște crăpături fine în piele, albicioase, căpătând în timp aspectul unor cicatrici. 

Chiar dacă vergeturile nu ridică probleme de sănătate, se știe că reprezintă o mare provocare pentru specialiștii din cosmetică și dermatologie, de-a lungul timpului căutându-se o mulțime de metode de tratament. Procesul de refacere a pielii este unul minuțios care implică mai multe căi de atac dintre care cea mai importantă este prevenția. 

Cauzele apariției vergeturilor

Pielea noastră este formată din trei straturi: epiderma (stratul exterior), derma (stratul de mijloc), stratul subcutanat sau hipodermic (stratul cel mai profund). Vergeturile apar în dermă atunci când țesutul conjuctiv este „întins” dincolo de puterea lui de flexibilitate, din cauza îngrășării rapide sau contracției pielii. Când pielea este foarte întinsă, colagenul este slăbit și ciclul său de producție este întrerupt. 

 

Dacă vrei să știi care sunt cauzele care predispun corpul la apariția vergeturilor pe sâni, abdomen sau picioare, iată-le pe cele mai frecvente:

 

Sarcina. Sarcina este principala cauză a formării vergeturilor. Conform statisticilor 90% dintre femeile care au fost însărcinate au avut vergeturi. Acestea apar mai ales din luna a șasea de sarcină, potrivit Academiei Americane de Dermatologie. Pentru că femeile acumulează kilograme în plus, iar abdomenul se întinde considerabil, această creștere face ca pe piele să apară vergeturile. Însă, nu toate femeile fac vergeturi în sarcină, dar se pare că există câțiva factori care influențează apariția lor: acumularea rapidă în greutate într-un timp scurt, sarcină multiplă, lichid amniotic în exces, făt cu greutate mare.

 

Vergeturi, din ce cauze apar și cum le putem „șterge” într-un mod natural

Tulburări hormonale. Se pare că și hormonii joacă un rol foarte important în apariția vergeturilor. Pentru că ei sunt responsabili de crearea fibrelor de elastină și colagen, atunci când apar dezechilibre hormonale, pielea își pierde elasticitatea și devine practic vulnerabilă. Așadar, dacă în acea perioadă coincide cu acumularea de kilograme în plus, probabilitatea să-ți apară vergeturi este maximă. 

 

Alimentație greșită. Un alt motiv important care determină aceste ruperi ale ţesutului elastic îl reprezintă cantitatea mare de radicali liberi din corp. Aceştia acţionează direct asupra colagenului din piele. Dacă alimentația ta este bogată în alimente procesate industrial și foarte puțin din legume și fructe proaspete de sezon este clar că vei fi predispusă la apariția vergeturilor. Pentru că iarna alimentația este mai bogată în grăsimi, asigură-te că îți iei doza de antioxidanți din fructe și legume congelate, netratate chimic. 

 

În producerea vergeturilor mai au un rol important ereditatea, tonusul pielii determinat de starea generală de sănătate, hidratarea și într-o anumită măsură destul de mare sedentarismul. De asemenea, se mai întâmplă să apară vergeturi pe braţe, piept sau spate la cei care doresc să-şi crească repede masa musculară şi îşi administrează testosteron sau suplimente cu testosteron care se găsește în combinaţii de vitamine şi proteine.

Pot dispărea vergeturile?

La începutul evoluției lor, vergeturile se agravează ușor, dar pe de altă parte, se și tratează mai ușor, deoarece fibrele de colagen au încă potențial de regenerare. Dacă nu intervii asupra lor în momentul apariției lor și deja s-au făcut albe, șansele ca vergeturile să fie „șterse” într-un mod natural prin masaj și cu ajutorul cremelor sunt mai reduse. Însă chiar și vergeturile vechi pot fi estompate, iar aspectul pielii poate fi vizibil îmbunătățit, însă rezultatele apar în timp.

 

Trebuie să ții cont că prevenția este măsura cea mai bună de a evita să ai vergeturi pe corp. Dar, așa cum spuneam anterior, dacă ți-au apărut cel mai bine ar fi să intervii asupra vergeturilor în prima fază, când sunt încă roșiatice. Este esențial să îți menții pielea hidratată permanent, atat pentru a diminua aspectul inestetic al vergeturilor deja existente, cât și pentru a preveni apariția altora. Să bei minimum 2 litri de apă pe zi, în special în sezonul cald, este de asemenea important pentru că o piele hidratată este mai elastică şi are o capacitate mai mare de regenerare. 

Vergeturi, din ce cauze apar și cum le putem „șterge” într-un mod natural

Cum acționează masajul asupra țesutului celular subcutanat?

Pe lângă consumul mare de apă și mișcare fizică zilnică, dacă îți dorești să previi și să tratezi vergeturile în mod natural poți apela la efectele benefice ale masajului. Masajul manual corect efectuat de către un specialist, prin tehnici de frământare, rulare, netezire și ciupire, acționează asupra țesutului celular subcutanat, rezultând următoarele beneficii:

– Crește elasticitatea pielii, ceea ce duce la dezvoltarea tonusului pielii;

– Crește aportul de sânge în locul aplicării tehnicilor de masaj, ajutând la eliminarea rezidurilor;

– Contribuie la scăderea depozitelor de grăsime;

– Influențează circulația sangvină, ajutând la drenarea limfei.

 

Procedura de masaj este bine să fie însoțită de folosirea uleiurilor, a cremelor speciale și de împachetări la cald pe bază de extracte din plante care acționează asupra circulației sangvine, reducând surplusul de lichid din țesuturile afectate, contribuind în procesul de regenerare celulară. Vitamina A și Vitamina C ajută la creșterea producției de colagen și la repararea celulelor afectate, ameliorând aspectul vergeturilor. De asemenea, mierea, aloe vera și uleiul de măsline sunt surse extraordinare de antioxidanți care aplicate pe piele prin masaj frecvent previn uscarea pielii și contribuie la regenerarea epidermei.

 

Aspectul vergeturilor poate fi îmbunătățit cu ajutorul masajului și tratamentelor pe bază de extracte din plante datorită substanțelor active care acționează asupra celulelor pielii. Nu uita că prevenția este cea mai bună soluție împotriva vergeturilor, așadar chiar dacă ți se pare că nu ai predispoziție la apariția vergeturilor, chiar dacă nu ești însărcinată sau nu ții diete, cu trecerea vremii, pielea își pierde oricum din tonus și elasticitate. 

 

Ajută-ți pielea să se mențină fermă și suplă cu ajutorul ședințelor de masaj de remodelare corporală în cadrul salonului nostru STROP Concept!