• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
Uleiul de cătină, tratamentul la sticluță care îți face o piele frumoasă tot anul

În ultimul timp, specialiști în cosmetică și modele de frumusețe recunoscute la nivel internațional ne îndeamnă să ne bazăm mai puțin pe machiaj și mai mult pe îngrijirea pielii. Iar recomandările fac referire din ce în ce mai mult la îngrijirea pielii cu metode blânde, cu produse din natură. Uleiul de cătină este extrem de apreciat în domeniul cosmetic, beneficiile sale asupra pielii fiind multiple. Datorită conținutului bogat în vitamine (în special A, E și C) și acizi grași Omega, uleiul de cătină actionează ca un excelent antioxidant și luptă împotriva îmbătrânirii pielii, stimulând mecanismul de refacere a pielii și calmând pielea iritată.

 

Uleiul de cătină conține peste 200 de substanțe nutritive, inclusiv acizi grași precum Omega 3, 6 și 9, fiind probabil singura plantă din lume care asigură toți acizii de tip Omega. Extractul din ulei de cătină este un ingredient cheie în cosmeticele antirid, produsele pentru protecție solară și creme pentru ten, respectiv corp în general, dar poate fi aplicat și direct pe piele. Pentru că are o consistență grasă, ceea ce duce la îngreunarea pătrunderii uleiului în piele, este recomandat să fie aplicat în cantități mici prin intermediul masajului

 

Beneficiile uleiului de cătină pentru frumusețe

 

Datorită numărului mare de substanțe active din compoziția uleiului de cătină, este de la sine înțeles că beneficiile pentru piele și organism în general sunt foarte mari. În general, pielea reprezintă partea corpului cea mai expusă, iar efectele acestei expuneri pot fi observate destul de ușor. Îmbătrânirea și lipsa luminozitatii sunt doar două exemple în acest sens. 

 

Iată o parte dintre multiplele beneficii ale uleiului de cătină pentru piele, cel mai mare organ al corpului, căruia trebuie să-i arătăm respectul cuvenit:

 

Uleiul de cătină protejează pielea de razele soarelui

 

Pe timpul verii și nu numai se pune serios problema protejării împotriva radiațiilor solare și se recomandă folosirea loțiunilor cu factor de protecție cât mai mare. Ceea ce nu știu foarte multe persoane este că aceste loțiuni conțin o mulțime de ingrediente periculoase pentru piele, printre care estrogeni sintetici, dar și faptul că la doar o oră de la aplicare, aceste creme își pierd total capacitatea de a ne proteja. Uleiul de cătină poate fi folosit întocmai ca loțiune solară perfect naturală, cu capacitate 100% de protecție. Aplicat pe piele, uleiul de cătină are efecte de filtrare a razelor ultraviolete UVA și UVB și a altor tipuri de radiații cu efecte nocive. 

 

Calmează iritațiile și arsurile minore

 

Se spune despre cătină că este unul dintre cele mai bune remedii pentru tratarea rănilor de la nivelul tegumentelor și mucoaselor. Datorită conținutului mare de vitamine A, B, C, E și K și a licopenului, a proprietăților antiinflamatoare, cătina are capacitatea de a regenera pielea și de a o ajuta să se refacă mai ușor în tratamentul iritațiilor, arsurilor, degerăturilor, ulcerațiilor, rănilor cu vindecare lentă. 

Aplicat cu blândețe pe ten și pe decolteu, prin tehnici de masaj facial, uleiul de cătină hidratează pielea în profunzime. Acesta poate fi folosit mai ales în scop terapeutic pentru piele. 

 

Previne îmbătrânirea

 

Cătina intră în componenţa cremelor antirid, a gelurilor şi loţiunilor de îngrijire a tenului pentru menținerea tinereții pielii. Având rolul de a stimula producerea colagenului, uleiul de cătină te ajută să păstrezi aspectul tânăr al pielii. Vitamina C protejează pielea împotriva radicalilor liberi care îmbătrânesc aspectul pielii, în timp ce fosfolipidele și glicolipidele hidratează și catifelează, formând o barieră cu rol de protecție la suprafață. 

Proprietăţile antiîmbătrânire ale cătinei se datorează conţinutului mare de licopen şi betacaroten. Licopenul menţine elasticitatea pielii şi încetineşte procesul de îmbătrânire, în timp ce betacarotenul creşte imunitatea organismului, previne pigmentarea pielii cauzată de bolile de ficat sau de bătrâneţe. Uleiul de cătină este apreciat deopotrivă datorită conţinutului mare de acizi graşi nesaturaţi, care menţin stratul protector de la suprafaţa pielii. În lipsa acestor acizi, pielea îmbătrâneşte prematur şi este predispusă mai ușor la riduri.

 

Tratează acneea

 

În cadrul mai multor studii efectuate asupra pacienților cu acnee s-a observat că aceștia înregistrează un nivel scăzut de acid linolenic la suprafața pielii. În fructele de cătină se găseşte cuercitină, o substanţă cu proprietăţi antioxidante, analgezice, antibacteriene care poate stimula funcționarea normală a glandei sebacee, reglând producția naturală de sebum si oferind un puternic efect regenerator.

 

Alte proprietăți benefice ale uleiului de cătină

 

Beneficiile uleiului de cătină nu se opresc doar aici. Pe lângă proprietățile extraordinare asupra pielii, cătina are efecte uimitoare la nivelul întregului corp, protejând organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi de stresul oxidativ la nivel celular. Folosit în mod regulat ca tratament pentru păr, uleiul de cătină contribuie la regenerarea podoabei capilare, curățând eficient scalpul de impurități și sebum.

 

De asemenea, un alt efect benefic al uleiului de cătină este faptul că sprijină sistemul imunitar şi ajută astfel la protejarea organismului împotriva multor boli, mai ales împotriva virozelor respiratorii specifice sezonului rece. Conţinutul ridicat de flavonoide, antioxidanţi puternici, este cel care îi conferă uleiului de cătină aceste virtuţi terapeutice.

 

Dacă îți dorești să te bucuri și tu de o piele frumoasă și radioasă tot timpul anului apelează cu încredere la puterea vindecătoare a cătinei folosind extract uleios din fructe de cătină sau programează-te pentru o ședință de estetica și masaj facial în cadrul salonului nostru STROP, unde vei regăsi din plin efectele vindecătoare ale naturii!