• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.

Fără o curățare și hidratare corecte a tenului, pielea nu va căpăta doar un aspect neplăcut, tern ci își va pierde treptat și fermitatea. Mai mult decât atât, sănătatea tenului tau va avea de suferit dacă nu îl îngrijești corespunzător. Orice tip de ten are nevoie de o rutină de îngrijire care se bazează pe cei doi pași importanți: curățarea și hidratarea pielii. 

 

Iată cum ar trebui să-ți îngrijești tenul în fiecare zi, dimineața și seara, dar și ce produse ar fi bine să nu-ți lipsească de pe etajera din baie:

 

Rutina de îngrijire a tenului dimineața și seara

 

Pielea feței are nevoie de curățare dimineața și seara, dar atenție nu trebuie agresată cu produse nepotrivite, deoarece efectul va fi unul nedorit, cel de sensibilizare a tenului

 

Curățarea corectă a tenului, primul pas din rutina de îngrijire

 

Curățarea tenului este un pas important în rutina de îngrijire, atât dimineața, cât mai ales seara. Prin curățarea pielii, îndepărtăm impuritățile, excesul de sebum, celulele moarte, urmele lăsate de unele produse cosmetice care nu au fost complet curățate după demachiere. Îndepărtarea machiajului și curățarea tenului nu sunt unul și același lucru. Îndepărtarea machiajului întregii fețe și insistarea asupra zonelor cheie este foarte importantă în procesul de curățare. Odată ce machiajul este îndepărtat, cu ajutorul unui demachiant special pentru ochi pentru eliminarea rimelului, se trece la pasul doi, curățarea tenului cu ajutorul produselor speciale.

 

Dimineața, curățarea pielii poate include doar folosirea unui gel de curățare blând care ajută la eliminarea excesului de sebum de peste noapte și permite pătrunderea cremei sau bazei de machiaj mai bine în piele. Chiar dacă ți-ai curățat pielea din seara precedentă, pe parcursul nopții nivelul de bacterii existente pe piele crește, așa încât curățarea tenului trebuie efectuată din nou, dimineața. Tenul are nevoie de această rutină pentru a îndeparta atât bacteriilor și celulele moarte, cât și excesul de sebum.

 

Îngrijirea tenului sensibil: cum să calmezi pielea intolerantă

Seara, curățarea tenului ar trebui să cuprindă și un masaj blând al pielii, cu ajutorul unui scrub facial, pentru a elimina celulele moarte și pentru a te asigura că vei elimina și urmele lăsate de machiaj care nu s-au curățat la demachiere. De asemenea, seara, după ce ai făcut duș și porii sunt încă deschiși este recomandat să aplici pe piele și o mască nutritivă din ingrediente cât mai naturale. Îndepărtează masca prin mișcări delicate, circulare, iar apoi, vei vedea cum pielea capătă un aspect proaspăt și luminos.

 

Baie cu aburi, din când în când. Tot la capitolul curățarea tenului intră baia cu aburi, indicată oricărui tip de ten, și cu multiple beneficii: deschide porii, curăță în profunzime, îmbunătățește circulația, ajută în tratamentul acneei.

 

Hidratarea pielii, importantă atât dimineața cât și seara

 

Un ten frumos arată că e hidratat corect. Folosește o cremă hidratantă atât dimineața, cât și seara, potrivită tipului tău de ten. Crema de zi cât și cea de noapte trebuie aplicate după ce ți-ai curățat corespunzător pielea. Produsele demachiante, fie geluri spumante, fie loțiuni, îndepărtează odată cu machiajul și murdăria și filmul hidrolipidic, adică bariera protectoare de la suprafața pielii. De aceea, crema hidratantă are un rol important în refacerea corectă a acestui scut de apărare și în reținerea apei în celule. Crema de noapte este importantă pentru susținerea procesului de regenerare a pielii, care are loc preponderent în timpul somnului. 

 

Tot la capitolul hidratare trebuie sa ai grijă de faptul că pielea din jurul ochilor are nevoie de o îngrijire specială având în vedere că este mult mai subţire şi că nu există glande sebacee în acea zonă.

 

ingrijirea tenului

Nu în ultimul rând, tot în rutina de îngrijire a tenului dimineața trebuie inclusă crema cu factor de protecție solară, indiferent că ești genul de persoană care se machiază sau nu. Soarele este unul din factorii principali ai apariției semnelor premature ale îmbătrânirii și cauza numărul unu a cancerului de piele. De aceea, folosirea în fiecare zi a unei creme hidratante care conține SPF sau aplicarea unei creme de protecție solară după crema hidratantă este pasul cheie pentru protejarea pielii de razele dăunatoare ale soarelui.

 

De ce este necesară o rutină de îngrijire a tenului?

 

Poluarea este unul dintre factorii care contribuie la îmbătrânirea prematură a tenului, iar cercetările efectuate pe această temă arată că anumiți compuși din aer, precum substanțele de la gazele de eșapament, fumul de țigară și alți compuși organici volatili afectează stratul de colagen și favorizează pigmentarea tenului. De aceea, efectuarea pașilor de curățare a tenului dimineața și seara poate ajuta la preveinirea apariției semnelor de îmbătrânire a pielii.

 

De asemenea, o dată pe săptămână masează-ți tenul aplicând un exfoliant care curăță în profunzime celulele moarte de la suprafața pielii, stimulând în același timp microcirculația. 

 

tratament facial

 

Dacă nu ai nici timpul, nici energia, să te ocupi acasă de curățarea în profunzime a tenului, dacă nu îți este foarte clar ce tip de piele ai și dacă nu eşti sigură că reuşeşti să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de ten și te temi să nu faci mai mult rău decât bine, este indicat să apelezi la ajutorul unui specialist în cosmetică. 

 

După ce adopţi o rutină simplă de îngrijire a tenului, poţi vedea rezultate chiar foarte repede. Cu produsele și tehnicile potrivite poți obține rezultate vizibile chiar după trei săptămâni, dar ţine cont că ciclul de regenerare al pielii durează în jur de o lună, astfel că efecte remarcabile vei observa abia după patru-şase săptămâni.

 

La STROP Concept ai parte de o diagnosticare a tipului de ten, care te ajută să afli la ce fel de probleme este predispusă pielea ta, dar și de tratamente faciale adaptate tipului tău de ten și nevoilor pielii tale. 

 

1 Comment
  1. […] câteva metode generale de prevenție care includ menținerea unei rutine de ingrijire a pielii cu tehnici delicate de curățare pentru a evita orice fel de leziune sau traumatism la nivelul […]

Comments are closed.