• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
remodelare corporala

Să scapi de burtă după naștere este una dintre cele mai arzătoare dorințe ale unei proaspete mame. Bineînțeles, după tot ce înseamnă revenirea acasă cu puiul de om, alăptarea lui și acomodarea cât mai rapidă în noua formulă. Cum scapi de burtă după naștere este o provocare care preocupă majoritatea femeilor. Noi îți vom spune că poți ajunge să te uiți cu drag la tine în oglindă după remodelare corporală prin masaj

 

Ok, în primul rând trebuie să știi, că recuperarea după nașterea pe cale naturală este, în general, mai rapidă decât cea prin cezariană. Știm că îți dorești să-ți recapeți abdomenul de dinainte de sarcină sau cel puțin să te apropii de forma fizică pe care o aveai înainte, însă trebuie să ai răbdare pentru că recuperarea depinde de fiecare corp în parte. Una dintre metodele de remodelare corporală blândă pentru proaspetele mămici care au născut este masajul

 

Ce se întâmplă cu abdomenul după naștere?

 

Imediat după naștere, indiferent că vorbim de cezariană sau naștere naturală, burta este umflată, moale, iar pielea are tendința să se lase. Vei observa în continuare linia verticală maronie și eventual vergeturile, dacă ai suferit de așa ceva. Schimbările hormonale vor determina organismul să se refacă, astfel uterul va începe să se contracte și să se diminueze treptat, pentru a ajunge la dimensiunile pe care le avea dinainte de sarcină. În general, este nevoie de 6-8 săptămâni pentru ca uterul să redevină la dimensiunea sa normală.

Pentru ca burta rămasă după naștere să fie susținută în procesul de remodelare corporală, poți folosi și o burtieră, care va susține mușchii și pielea lăsată și va ajuta la retragerea mai ușoară.

 

Remodelare corporală după naștere prin masaj blând

 

După naștere, uterul are nevoie de aproximativ un an pentru a reveni la forma sa inițială, de dinainte de sarcină, ne spun medicii specialiști. Dar, acest lucru nu înseamnă că trebuie să așteptăm liniștite acasă să apară minunea de la sine. Chiar dacă organismul uman are o capacitate foarte mare de recuperare după traumatisme și revenire la forma inițială, corpul femeii, mai ales dacă a născut după vârsta de 30 de ani, are nevoie de puțin ajutor pentru a-și reveni.

Masajul te poate ajuta sa treci mai usor peste perioada postnatală de recuperare din mai multe privințe. În primul rând, în procesul de remodelare corporală te ajută să îți tonifici mai repede musculatura abdomenului și să îți recapeți mai ușor energia. De asemenea, masajul manual te eliberează de stres, ceea ce contribuie la creșterea încrederii în tine. Poți începe ședințele de masaj imediat ce medicul ginecolog ți-a dat undă verde pentru a face mișcare. Dacă ai născut natural, cel mai probabil poți face mișcare la 6 săptămâni după naștere, dacă ai născut prin cezariană, cel mai bine este să aștepți vindecarea cicatricei înainte de a face masaj.

 

Pentru că pe toată perioada sarcinii, celulele corpului s-au „umflat”, adică au acumulat mai multă apă decât de obicei, după ce ai născut, surplusul de lichid începe să se elimine de organism. Poți ajuta corpul să elimine acest lichid dar și să diminueze țesutul adipos care s-a acumulat în timpul sarcinii cu ajutorul masajului manual și a tehnicilor speciale de drenaj limfatic. 

 

Cum se face masajul de remodelare corporală după naștere

 

Odată ce ai primit undă verde de la medicul ginecolog că poți începe activitatea fizică, poți merge deopotrivă și la masaj. Se recomandă mișcări delicate de masaj pentru abdomen care se execută cu tehnici speciale, mult mai blânde decât cele ale masajului clasic. 

 

Masajul abdomenului este permis așa cum spuneam după acordul medicului și constă în manevre ușoare de netezire, fricțiuni și frământări blânde. În această etapă de început sunt contraindicate presiunile de orice intensitate. 

 

Beneficiile masajului de remodelare corporală după naștere

 

Terapia de remodelare corporală prin masaj manual vizează mai multe aspecte, cu multiple beneficii pentru întreg corpul, printre care se numără:

 – Redarea elasticității pielii și diminuarea vergeturilor care s-au format în timpul sarcinii (Poți afla mai multe despre Vergeturi albe și vergeturi roșii și de ce este important să acționăm din timp).

Pierderea kilogramelor acumulate pe perioada sarcinii, care este accelerată prin masaj și exerciții fizice.

Remodelarea corporală și restabilirea tonusului muscular de la nivelul abdomenului, chiar revenirea la formele anterioare sarcinii.

Înlăturarea stărilor depresive datorită efectului de relaxare din timpul masajului, depresia postnatală fiind întâlnită la aproximativ jumătate dintre femeile care tocmai au născut. În primele zile și chiar săptămâni după naștere, principala preocupare a mamei este bebelușul său. Dar, ele uită că, pentru ca un bebeluș să fie fericit, are nevoie de o mamă relaxată și fericită.

– Masajul reduce durerile de spate și de șold cauzate de schimbarea centrului de greutate din timpul sarcinii.

Eliminarea edemelor de la nivelul picioarelor. Pe măsură ce sarcina progresează, lichidele se pot acumula în țesuturi, de obicei la nivelul picioarelor. Această problemă se numește edem fiziologic în sarcină. 

 

Perioada de recuperare depinde de mulți factori precum greutatea pe care o aveai înainte să rămâi însărcinată, kilogramele acumulate în timpul sarcinii, stilul de viață, câtă mișcare ai făcut în timpul sarcinii, alăptarea, dacă ai mai născut anterior și bineînțeles moștenirea genetică.

Ceea ce vrem să știi dincolo de toate este că masajul, indiferent că este de remodelare corporală sau de relaxare, îi oferă mamei un răgaz doar pentru ea, de care are nevoie pentru a putea face față perioadei solicitante de după venirea pe lume a bebelușului, reducând astfel riscul de depresie postnatală.

Te așteptăm așadar să te bucuri de o clipă de răsfăț în cadrul salonlui nostru STROP Concept, pentru momentul tău de bine!