• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
milia faciala

La prima vedere, milia facială seamănă cu niște coșuri mici, de aceea uneori este confundată cu acneea. De fapt, sunt mici puncte de grăsime, albe, cu o structură fermă, care se formează atunci când celulele moarte ale pielii sunt bocate sub piele. Ele apar în zone de piele non-grase, de obicei pe faţă, pe buze, pe pleoape şi pe obraji, nu afectează starea de sănătatea, singurul inconvenient fiind cel estetic.  

 

De ce apare milia? Cauzele apariției punctelor de grăsime

 

Probabil, primul lucru la care te gândești atunci când observi pe tenul tău acele mici puncte de grăsime este să găsești cauza. Esteticienii sunt de părere că utilizarea de produse comedogenice, foarte grase, este cea mai frecventă cauză a apariției miliei. Ingredientele care stimulează formarea punctelor de grăsime și blochează porii sunt lanolina, petrolatumul, parafina lichidă, uleiul de parafină. 

De asemenea, printre cauzele frecvente care favorizează apariția punctelor de grăsime se numără și:

– Îmbătrânirea pielii;

– Utilizarea pe termen lung a cremelor care conțin steroizi;

– Expunerea îndelungată la soare sau la solar;

– Reacții alergice la anumite plante, cum ar fi iedera;

– Procedurile care implică peeling chimic, cum ar fi microdermabraziunea sau cele cu laser;

– Deși apare frecvent la nou-născuți, dispare în mod natural, însă în cazul adulților uneori este nevoie de intervenție din partea esteticienilor. 

 

Cum se tratează milia facială sau punctele de grăsime?

 

 
Dacă te confrunți cu milia, trebuie să știi că nu ar trebui niciodată să storci un punct de grăsime așa cum ai proceda în cazul unui coș. Deși, nici în cazul acneei nu ar trebui să procedezi așa, pentru că stoarcerea coșurilor greșit este una dintre cele mai frecvente greșeli în tratarea acneei vulgare. Acest lucru poate să irite tenul și ar putea chiar să rănească pielea sensibilă din acea zonă. O încercare greșită de a sparge punctele de grăsime poate duce la inflamații și chiar la cicatrici.

Majoritatea tratamentelor pentru eliminarea punctelor de grăsime implică exfolierea pielii sau peeling chimic. Dar, este important să porți o discuție cu un estetician sau un medic dermatolog înainte de a folosi aceste metode, ținând cont de faptul că pielea din jurul ochilor este o zonă foarte sensibilă.

În general, pentru a-ți face o idee despre tehnicile de tratament al punctelor de grăsime e bine să știi că acestea implică:

 

Extracția punctelor de grăsime. Se folosește un ac foarte mic sau chiar un bisturiu după caz, pentru a îndepărta porțiunea de piele ce acoperă chistul.

Ablația cu laser, specialistul va folosi un laser mic care se va concentra pe punctul respectiv, deschizând porul.

– Deschiderea porului și curățarea zonei de keratină.

 

Totuși, e bine să știi că, la foarte mulți oameni, punctele de grăsime dispar fără tratament în câteva luni, în urma procesului firesc de reînnoire a pielii. De aceea, e de preferat să aștepți o perioadă de timp și să apelezi la metode mai blânde, aplicând de exemplu pe zona afectată:

– o cremă regeneratoare;

– Vitamina A;

– Apă de trandafiri;

– Suc de lămâie;

– Ulei de arbore de ceai;

– Oțet de mere;

– Mască cu miere;

– Zahăr (pentru exfolierea feței);

 

Atenție, NU confundați milia cu comedoanele!

 

Unul dintre miturile demontate de specialiști este faptul că milia facială nu se formează în urma blocării canalelor secretoare ale glandelor sebacee, așa cum se întâmplă în cazul coșurilor.   Blocarea canalelor secretoare ale glandelor sebacee poate provoca, într-adevăr, apariţia unor formaţiuni compacte de culoare albă în piele, dar aceste formaţiuni nu se numesc milia, ci comedoane închise.

Analiza chimică a conţinutului de milia a arătat că acestea sunt alcătuite din keratină (adică din acumulări de celule cutanate) şi nu din sebumul secretat de glandele sebacee ale pielii.

Măsuri de prevenire a punctelor de grăsime de pe față

 

Există câteva metode generale de prevenție care includ menținerea unei rutine de ingrijire a pielii cu tehnici delicate de curățare pentru a evita orice fel de leziune sau traumatism la nivelul pielii.

 

Așadar, iată câteva măsuri de prevenire a apariției punctelor de grăsime:

 

– Limitează utilizarea cremelor uleioase și folosește mai degrabă produse cosmetice noncomedogenice;

– Evită expunerea excesivă la soare;

– Folosește cremă cu factor de protecție solară;

– Exfoliază pielea de 2-3 ori pe săptămână;

– Curăță zilnic zona afectată;

– Folosește tratamente cu abur pentru a deschide porii;

– Evită traumatizarea zonei afectate;

– Adoptă o dietă sănătoasă, bazată pe fructe și legume proaspete, cereale integrale și alimente care conțin vitamina A;

– Evită prăjelile, alimentele picante, sărate sau zaharoase.

 

Nu toate cazurile de milia facială pot fi prevenite deoarece unele persoane sunt mai susceptibile și mai sensibilie la apariția pucntelor de grăsime decât alte persoane. Dacă îți dorești să îndepărtezi rapid milia deja prezentă pe piele, cel mai bine ar fi să mergi la un salon specializat, unde un estetician sau un medic dermatolog să curețe corect aceste formațiuni, fără riscul de a rămâne cu cicatrici pe față. 

 

În cadrul salonului nostru STROP Concept te așteptăm la o consultație de diagnostic pentru a evalua starea pielii tale și pentru a stabili tratamentul corect de care tenul tău are nevoie!