• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
Masajul manual în tratamentul anticelulitic - secretele STROP

Ca o coajă de portocală, exact așa arată pielea cu celulită, exceptând bineînțeles culoarea portocalie. Celulita este formată din acumulări și depuneri de reziduuri în țesutul conjunctiv al pielii, care, ulterior, atrage cantități mari de apă din țesuturile din jur. Această acumulare de substanțe cauzează edeme, iar nodulii formați conferă pielii aspectul neuniform de coajă de portocală. Mai mult decât atât, acesti noduli care se pot mări exercită o presiune asupra circulației sangvine și limfatice. Din aceste considerente, pielea cu celulită este mai rece la atingere.

 

Specialiștii spun că aproximativ 90% dintre femei se confruntă cu celulita care nu este o afecțiune medicală, ci o caracteristică a grăsimii de pe corp. Nu doar persoanele care suferă de obezitate suferă de celulită, însă scăderea în greutate poate reduce semnificativ aspectul neplăcut. Cel mai des, celulita este localizată la nivelul coapselor, feselor și abdomenului.

 

De ce apare celulita și cum o recunoaștem?

 

Celulita este o inflamație a celulelor adipoase care apare din cauza cresterii în volum a celulelor de grăsime subcutanată, în asociere cu acumularea de lichide în celule. Orice persoană poate avea celulită, indiferent de vârstă sau sex, însă fără îndoială femeile sunt cele mai afectate. Îngrășarea rapidă, tulburările de ciclu menstrual sau sarcina sunt fenomene firești la o femeie tânără, dar conduc la apariția celulitei. Există însă mai multe cauze care determină apariția celulitei și printre cele mai importante amintim: tulburările hormonale, regimul alimentar nesănătos (o dietă bogată în grăsimi, carbohidrați și zaharuri) și lipsa mișcării. 

 

În funcție de manifestarea ei, celulita este împărțită pe următoarele grade:

 

Gradul 1. Pielea nu prezintă niciun simptom clinic dar la un examen microscopic al zonei respective sunt detectate modificări anatomice în stratul bazal al epidermului.

Gradul 2. În afară de modificările la nivel celular depistate în examenul microscopic, pielea are o culoare pală, temperatură mai scăzută și este lipsită de elasticitate.

Gradul 3. Pe lângă semnele prevăzute în gradul 2, pielea prezintă aspectul de coajă de portocală.

În cazul celulitei apărute din cauza alimentației greșite sau sedentarismului, masajul manual anticelulitic oferă femeilor rezultatele cele mai rapide, mai ales dacă ședințele încep devreme, de la primele semne ale apariției celulitei, și este practicată regulat.

 

Beneficiile masajului manual anticelulitic 

 

Masajul manual anticelulitic este special conceput pentru a pune presiune pe zonele afectate de celulită. Ce înseamnă acest lucru? Tehnicile de masaj manual anticelulitic se bazează pe stimularea țesutului epidermei și stoarcerea depozitelor de grasime. La scurt timp după efectuarea acestui masaj, pielea începe să își schimbe aspectul, iar celulita va fi din ce în ce mai puțin vizibilă.

 

Practicat cu regularitate, masajul anticelulitic aduce o mulțime de beneficii importante nu doar cu privire la aspectul pielii, ci pentru sănătate în general:

– Îmbunătățește circulația sangvină și limfatică;

– Facilitează eliminarea toxinelor din organism;

– Diminuează țesutul adipos și susține scăderea în greutate;

– Îmbunătățește aspectul și elasticitatea pielii;

– Îndepărtează celulita într-o proporție semnificativă;

– Elimină excesul de apă din țesuturi;

– Susține remodelarea corporală, fiind un tratament local, axat pe zone precise;

– Previne pe viitor formarea depunerilor adipoase inestetice.

Important de menționat este faptul că masajul manual anticelulitic prespune mișcări riguroase asupra pielii, se acționează insistent, uneori chiar dureros asupra zonelor afectate. Tocmai de aceea terapeutul STROP ține cont de rezistența fiecărei persoane și încearcă să-și ajusteze intensitatea masajului pentru a produce cât mai puțin disconfort și pentru a evita apariția vânătăilor. Deci, intensitatea manevrelor se stabilește în funcție de sensibilitatea și gradul de rezistență al fiecărei persoane.

 

Cum poți preveni apariția celulitei

 

Masajul anticelulitic combinat cu un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată duc la eliminarea toxinelor din țesuturi redând pielii elasticitatea. Dar, pentru a fi ținută sub control, celulita trebuie să fie în primul rând înțeleasă, în raport cu cauzele apariției sale. Tocmai de aceea, există măsuri de prevenire a celulitei pornind chiar de la cauzele care favorizează apariția ei. Iată cum poți preveni apariția celulitei:

 

1. Nu purta încălțăminte sau haine foarte strâmte. Celulita este cauzată în general de tensiunea mare de la nivelul gambelor şi coapselor, care implică reținerea lichidelor şi încetinirea circulației sanguine şi limfatice.

2. Consumă cât mai puțină sare. Sarea este importantă pentru organism, însă în cantitate mare ajută la reținerea lichidelor în corp. Poți înlocui sarea de masă obișnuită bogată în clorură de sodiu cu sarea de mare, bogată în iod și alte minerale cu un rol important în menţinerea sănătăţii şi frumuseţii ţesuturilor.

3. Evită alcoolul și alimentația tip fast food. Alcoolul nu provoacă în mod direct celulită, dar contractă vasele de sânge ale pielii și stimulează retenția de fluide în corp, crescând depozitele de grăsime de pe coapse, brațe și abdomen. Alimentele tip fast food conțin ingrediente nesănătoase din cauza cărora corpul va asimila depozite nedorite de grăsime, din care se formează celulita.

4. Fă mișcare zilnic. Înotul, mersul pe bicicletă, alergatul în parc, fitness-ul, toate reprezintă tipuri de mişcare recomandate persoanelor cu celulită. Cu cât mușchii sunt mai antrenați și au un tonus mai bun, cu atât aceștia vor prefera să ardă țesut adipos ca și substrat energetic, ceea ce înseamnă eficiență mai mare în preveirea celulitei.

5. Mergi periodic la masaj anticelulitic. Întrucât celulita se formează și din cauza acumulării excesive de toxine, masajul anticelulitic ajută la eliminarea acestor toxine din țesuturi, prevenind pe viitor formarea depunerilor adipoase inestetice. În plus, pentru că este o terapie efectuată localizat, masajul manual anticelulitic cu o cremă anticelulitică eficientă permite insistarea asupra zonelor care sunt predispuse la apariția celulitei.

 

Aşadar, odată conştientizată existenţa celulitei, este bine să alegi metodele cele mai potrivite de eliminare și ulterior de prevenire şi să sincronizăm utilizarea lor în ritmul natural al corpului. Echipa STROP Concept te așteaptă într-un cadru relaxant pentru a te bucura de o experiență terapeutică specială care îmbină tehnicile manuale tradiționale de masaj cu principiile active din exctractele vegetale.