• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
Masaj de drenaj limfatic - de ce este atât de important pentru sănătatea organismului?

Curgerea limfei prin organism ar trebui să fie lină, ca un râu. Atunci când cursul acesteia este afectat, ba chiar vorbim de stagnare limfatică, acest lucru duce la acumularea de toxine și reziduuri care slăbesc imunitatea, generând un număr mare de probleme de sănătate.

 

Limfa este un lichid transparent care circulă prin organism prin intermediul sistemului limfatic. Rolul limfei este acela de a elimina toxinele din corp. Limfa se adună în ganglionii limfatici, iar masajul în punctele unde se găsesc aceştia stimulează eliberarea toxinelor din ganglioni. Implicit, prin intermediul masajului de drenaj limfatic este stimulat sistemul imunitar, ceea ce favorizează reînnoirea celulară şi tonifierea pielii.

 

Spre deosebire de sistemul sanguin care este un sistem cu circuit închis, sistemul limfatic este alcătuit din vase limfatice care transportă limfa, ganglioni limfatici care au rol de drenare a limfei, amigdale alcătuite din țesut limfoid care au rol de filtru împotriva bacteriilor și virusurilor ce pot pătrunde prin organism prin intermediul cavității bucale, splina și timusul, organe limfoide ale sistemului imunitar, locuri de producție ale limfocitelor.

 

Pentru a înțelege mai bine care sunt beneficiile drenajului limfatic realizat manual, îți povestim în rândurile următoare ce înseamnă masajul de drenaj limfatic și de ce este atât de important pentru sănătatea organismului.

 

Ce înseamnă masaj de drenaj limfatic?

 

Dacă am spune în doar câteva cuvinte ce înseamnă masajul de drenaj limfatic ar suna cam așa: tehnică de masaj care acționează asupra circulației sangvine și limfatice, cu efecte pozitive asupra întregului organism, mai ales asupra pielii. Dacă intrăm mai mult în amănunte, drenajul limfatic este un masaj ușor bazat pe presiuni ușoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism, unde se adună toxinele pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Acești ganglioni se găsesc în zona gâtului, sânilor, abdomenului, în regiunea inghinală şi a genunchilor şi sunt puncte cheie unde se adună rezidurile pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. 

 

Drenajul limfatic este mai mult decât o procedură cosmetică de înfrumusețare a aspectului pielii. Printre beneficii, se numără îmbunătăţirea sistemului imunitar, combaterea senzaţiei de picioare grele care apare din cauza sedentarismului şi a deshidratării, ameliorarea calităţii somnului, prevenirea retenției de apă din organism, stimularea reînnoirii celulare, prevenirea și chiar tratarea unor probleme circulatorii.

Masaj de drenaj limfatic - de ce este atât de important pentru sănătatea organismului?

Efectele masajului de drenaj limfatic asupra organismului

 

Prin intermediului masajului de drenaj limfatic, odată cu toxinele acumulate în adipocitele din ţesutul afectat de celulită, se elimină şi o parte din apă, ceea ce ajută la prevenirea retenției de apă în organism, la tonifierea pielii, la ameliorarea aspectului neplăcut de coajă de portocală. Masajul de drenaj limfatic nu este unul viguros, nu trebuie să doară sau să lase vânătăi.

Pentru a potența efectele masajului de drenaj limfatic, se pot folosi în cadrul masajului uleiuri din plante cu efect de stimulare limfatică, așa cum este extractul uleios din fructe de cătină. În acelaşi timp, poţi bea ceaiuri cu efect detoxifiant. 

 

Cum ne dăm seama că avem nevoie de masaj de drenaj limfatic?

 

Limfa stagnată în organism duce la acumulări de toxine și reziduuri, slăbind imunitatea și generând o mare varietate de probleme. Aproape orice parte a corpului poate fi afectată de un drenaj defectuos al sistemului limfatic. Îți poți da seamă că ai nevoie de masaj de drenaj limfatic atunci când apar următoarele simptome:

 

– Rigiditate a corpului, mai ales dimineața;

– Oboseală;

– Piele uscată;

– Balonare;

– Senzația de sâni umflați, nu doar în timpul menstruației;

– Retenție de apă (picioare umflate);

– Glande umflate;

– Luare în greutate și dificultate în pierderea kilogramelor în exces;

– Sinuzită cronică, dureri în gât, răceli sau probleme cu urechile;

– Celulită;

– Mâini și picioare reci.

 

Masaj de drenaj limfatic - de ce este atât de important pentru sănătatea organismului?

De ce este important sistemul limfatic?

 

În fiecare zi intrăm în contact cu diferite tipuri de microbi, bacterii și virusuri. Toți aceștia ajung în organism, în lichidul limfatic și în ganglioni. Aici, în ganglioni, sistemul imunitar atacă „inamicii” și face tot posibilul să îi distrugă cu ajutorul globulelor albe din sânge. Când sistemul limfatic este agresat de factori externi sau când funcționează deficitar din cauza sedentarismului, pot apărea simptomele enumerate mai sus, printre care oboseala, retenția de apă în organism, celulita, senzația de picioare grele etc.

 

Ganglionii limfatici sunt răspândiți în tot corpul, dar cei mai proeminenți sunt cei din zona gâtului, zona inghinală, axile, piept și abdomen. În cazul în care creșterea în volum este de origine infecțioasă, ganglionii afectați sunt moi și sensibili. Această situație nu reprezintă un motiv de îngrijorare, mai ales dacă umflătura dispare după vindecarea infecției.

 

Este important să nu ignori starea de sănătate a organismului și ceea ce îți transmite corpul în legătură cu sistemul limfatic deoarece poate conduce la compromiterea sistemului imunitar. Pe termen lung, acest lucru poate însemna predispoziție către numeroase boli: de la infecții ușoare până la boli grave precum cancerul.

 

Cum ne putem proteja sistemul limfatic? Tot ceea ce facem pentru creșterea imunității și pentru menținerea unui corp sănătos ne ajută și la susținerea sistemului limfatic: alimentație sănătoasă, mișcare, terapii alternative precum masajul de drenaj limfatic, somn de calitate, lipsa stresului și apelarea la metode de relaxare.

 

La Salonul STROP Concept toate terapiile sunt bazate pe metode naturale, non-invazive și fără substanțe chimice. Toate produsele sunt organice, iar procedurile de masaj sunt manuale, pentru că punem preț pe frumusețe, dar deopotrivă pe sănătate. .