• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.

Ridurile de expresie sunt primele semne că pielea nu se mai află la prima tinerețe. De fiecare dată când zâmbești sau te încrunți, între sprâncene, pe frunte, în colțurile ochilor și în jurul gurii se formează grimase. La vârsta de 20-30 de ani, pielea este încă foarte elastică și revine la forma inițială. Însă, la 40 de ani, pielea care și-a pierdut elasticitatea începe să se strângă, ceea ce permite formarea ridurilor. 

 

Normal că este imposibil să nu mai faci expresii faciale, să nu mai râzi sau să nu te mai încrunți, dar nu este imposibil să amâni cât mai mult apariția ridurilor de expresie. Apariția acestor mici „șanțuri” la nivelul pielii este destul de inestetică, dar poate fi amânată dacă îți iei din timp măsuri de prevenire. 

Poate că operațiile chirurgicale sau tratamentele chimice pot reduce aceste riduri rapid, dar pe termen lung pot apărea diverse efecte secundare. Nu mai vorbim de aspectul neplăcut dat de inexpresivitate. Liftingul facial se poate face și în mod natural, prin tehnici de masaj manual. De asemenea, un stil de viață sănătos, bazat pe alimente sănătoase și hidratare optimă ajută în prevenirea apariției premature a ridurilor de expresie.

 

Ridurile de expresie: cum se formează și din ce cauze apar?

 

Ridurile de expresie se formează în zonele în care mușchii feței se contractă cel mai des. Ridurile de la colțul ochilor, denumite și „laba gâștei” sunt primele riduri de expresie care apar. Aceste riduri pot începe să apară în jurul vârstei de 30 de ani, dar se intensifică cu vârsta de 40 de ani, moment în care are loc o accelerare a procesului de îmbătrânire. Acele linii fine care apar când râzi sau te încrunți se permanentizează și devin vizibile, chiar și atunci când mușchii feței sunt în repaos. 

 

Există o mulțime de cauze care pot favoriza apariția prematură a ridurilor de expresie, printre cele mai frecvente sunt:

– Expunerea la soare. Apariția prematură a aspectului îmbătrânit al pielii este strâns legată de expunerea la soare fără cremă cu factor de protecție. Radiațiile ultraviolete sunt în mare parte responsabile de degradarea colagenului și elastinei din țesuturile pielii.

– Machiajul zilnic. Majoritatea produselor de machiaj conțin substanțe chimice care pot contracara producerea colagenului natural. Una dintre cele mai mari greșeli cu impact asupra apariției coșurilor, dar și ridurilor, este faptul ca nu te demachiezi înainte de culcare. 

– Fumatul. Substanțele chimice din țigări provoacă deshidratarea pielii din cauza eliminării umidității naturale. În plus, tutunul afectează aportul de oxigen și nutrienți care ar trebui să ajungă peste tot în organism, inclusiv în piele.

– Lipsa somnului. În timpul somnului, organismul uman produce un hormon de creștere responsabil de regenerarea celulară. Atunci când nu dormim suficient se accelerează producția de cortizol, hormonul stresului, care favorizează uscarea pielii și apariția ridurilor. 

 

Lifting facial natural: cum se face?

 

În primul rând, liftingul facial natural efectuat prin tehnici de masaj manual este complet non-invaziv. Prin tehnici de masaj , se stimuleaza circulația sângelui de la nivelul feței și gâtului,apoi se efectueaza mișcări specifice  în zona frunții, ochilor, gurii și gâtului. Datorită acestui masaj specific localizat pe zonele predispuse la riduri de expresie, tenul capătă un aspect luminos, relaxat și tânăr. 

 

Liftingul facial manual ajută deopotrivă la prevenirea retenției de apă din anumite zone ale feței. 

Masajul manual este o procedură de lifting facial pe care îl poți și tu acasă, dacă înveți corect tehnicile, dar dacă vrei să te bucuri cu adevărat de o experiență completă, efectuată de un specialist, poți solicita o ședință de masaj facial în cadrul salonului nostru STROP Concept. 

 

Măsuri de prevenire a ridurilor de expresie

 

Pentru a înțelege mai bine schimbările care survin asupra tenului, cel mai bine este să cunoști modul în care este formată pielea. Deși pielea este formată din mai multe straturi, aceasta poate fi împărțită în 3 zone importante: epiderm (stratul exterior), derm (stratul din mijloc) și shipoderm (stratul de sub dermă).

  • Epidermul conține celulele și pigmenții pielii.
  • Dermul conține vasele de sânge, nervii, foliculii de păr și glandele sebacee cat si fibrele de elastina si de colagen, ce asigura fermitatea si elasticitatea pielii.
  • Hipodermul conține vase de sânge și celule adipoase (grase). Există o mulțime cauze care favorizează îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor, de aceea prevenția lor este măsura cea mai potrivită.  

Ca măsură de prevenire a ridurilor de expresie, alături de liftingul facial, este indicat să urmezi și un stil de viață sănătos, din care hidratarea nu ar trebui să lipsească. Indiferent de vârstă, hidratarea organismului prin consumul a minimum 2 litri de apă zilnic, dar și hidratarea feței cu o cremă adaptată tipului de ten, sunt esențiale pentru a asigura elasticitatea tenului și implicit pentru a preveni apariția ridurilor de expresie. 

 

Alimentația sănătoasă și variată este foarte importantă pentru a avea un ten frumos. Alege fructele și legumele proaspete în detrimentul celor procesate și care conțin mult zahăr. Alcoolul poate avea un efect puternic dăunător asupra pielii deoarece favorizează deshidratarea țesuturilor. 

Dietele de slăbire foarte drastice sunt vinovate de privarea pielii de nutrienții importanți pentru sănătate, prin urmare, un deficit de vitamina A, C și E va afecta iremediabil structura epidermei. Persoanele care slăbesc brusc și nesănătos se confruntă adesea cu pierderea elasticității și fermității pielii și sunt predispuse mai ușor la apariția ridurilor faciale. Soluția în acest caz este urmarea unei diete de slăbire blânde, cu rezultate pe termen lung, care să nu priveze organismul de vitaminele importante. 

 

Liftingul facial natural, prin tehnici de masaj manual, ajută la menținerea sănătății și frumuseții pielii, dar și la încetinirea procesului de îmbătrânire. Pentru a te bucura de rezultate de durată, recomandarea esteticienilor STROP Concept este să urmezi periodic un tratament de lifting facial 100% natural!