• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
Îngrijirea tenului uscat. Ești sigură că urmezi pașii corecți?

Îngrijirea tenului uscat este poate cel mai important pas din menținerea frumuseții și sănătății pielii. Tenul uscat din păcate are o capacitate redusă de a reține apa, iar glandele sebacee secretă o cantitate extrem de mică de sebum. Adesea persoanele cu ten uscat își descriu pielea feței ca fiind aspră, descuamată, deshidratată. În plus, pe lângă toate acestea, tenul uscat este cel mai predispus la îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor, pielea fiind lipsită de elasticitate. 

La fel ca orice alt tip de ten și pielea uscată are nevoie de o îngrijire specială. Deși tenul uscat prezintă mai puține imperfecțiuni ale pielii decât alte tipuri de ten, de exemplu față de tenul gras, este mult mai predispus la apariția ridurilor, în special în zona din jurul ochilor. În plus, tenul uscat poate deveni iritat ca urmare a absenței sebumului, care nu acționează doar ca un element de hidratare natural, ci formează o barieră la suprafața pielii, protejând-o împotriva infecțiilor și a substanțelor alergene din mediul înconjurător.

Diferența dintre tenul uscat și tenul deshidratat

Înainte de a-ți explica pașii corecți de îngrijire a tenului uscat, vrem să facem o mențiune: tenul uscat nu trebuie confundat cu tenul deshidratat. Tenul uscat prezință deficiență de lipide, față de tenul deshidratat care are o deficiență de apă, consecință care se poate întâlni și la tenul normal și mixt. Dar, deshidratarea este într-adevăr un fenomen foarte des întâlnit la persoanele cu ten uscat. 

La o analiză mai atentă, pielea uscată prezintă o descuamare furfuracee, adică o exfoliere fină a tegumentului, asemănătoare cu făina și chiar mici fisuri liniare. Pielea uscată este fină la palpare, cu elasticitate extrem de redusă, de aceea multe persoane descriu senzația ca „piele care strânge”.

 

Curățarea și demachierea tenului uscat, cum se realizează corect

Pentru că problema cea mare a tenului uscat este tocmai faptului că este foarte vulnerabil în fața multor factori externi precum produsele cosmetice pe bază de alcool, a săpunurilor și a radiațiilor solare, care îl usucă și mai mult, produsele de îngrijire trebuie alese foarte bine. Astfel, produsele de curățare sub formă de cremă, lapte sau gel sunt cele mai eficiente pentru tenul uscat, fiind și cele mai delicate. În mod obligatoriu, aceste produse nu trebuie să conțină alcool, pentru că ar usca pielea și mai tare. 

 

Tenul uscat are nevoie de o demachiere blândă, de preferat tot cu un demachiant sub formă de cremă sau ulei, bogat în substanțe active hrănitoare. Simpla curățare a tenului nu elimină și celulele moarte și impuritățile din profunzimea porilor. De aceea, exfolierea periodică este necesară și în cazul tenului uscat pentru ca pielea să fie curată și luminoasă.

Dacă te machiezi zilnic și simți nevoia unei curățări mai profunde, poți folosi o dată pe săptămână un produs exfoliant. Ține cont să alegi un produs special creat pentru pielea uscată, sensibilă, iar la final să aplici o mască intens hidratantă. 

Hidratarea, mai mult decât esențială în îngrijirea tenului uscat

Tenul uscat are cea mai mare nevoie de hidratare, prin comparație cu celelalte tipuri de ten. De aceea, este indicat ca atât crema de față de zi, cât și cea de seara să fie puternic hidratante pentru a permite menținerea stratul hidrolipidic al pielii la un nivel optim. 

Sunt recomandate produse cosmetice emoliente, cu ingrediente naturale din miere, ulei de măsline, unt de nucă de cocos, ulei de migdale, ulei de argan, cătină pentru ca acestea hidratează în profunzime. Pentru a stimula procesul de regenerare celulară în hipoderm, stratul profund al pielii, folosește o cremă cu efect regenerator.

De asemenea, apa termală este bogată în minerale și oligoelemente și are proprietăți calmante și fortifiante. 

10 sfaturi esențiale pentru îngrijirea corectă a tenului uscat

Așa cum menționam anterior, tenul uscat are nevoie de o îngrijire specială deoarece prezintă riscul cel mai mare de îmbătrânire prematură. O îngrijire neadecvată îl poate destabiliza și îl poate transforma foarte ușor într-un ten sensibil. De aceea, vrem să-ți prezentăm cele mai importante sfaturi în îngrijirea tenului uscat:

 

1. Folosește întotdeauna produse potrivite pentru tenul uscat. 

 

2. Apelează la un tratament estetic facial pentru tenul uscat, pentru că fiecare tip de piele are nevoie de îngrijire diferită, corect diagnosticată de un specialist.

 

3. Curăță corect tenul, mai ales dacă ai o piele sensibilă. Este recomandat să folosești un demachiant cu pH neutru, care nu afectează echilibrul pielii sensibile.

 

4. Hidratează-ți în fiecare zi pielea, indiferent de anotimp. Folosește o cremă regeneratoare care să ajute pielea în procesul natural de regenerare celulară.

 

 

5. Indiferent de anotimp, folosește produse care conțin factor de protecție solară. Pielea uscată este mult mai sensibilă în fața razelor ultraviolete și se va usca și mai mult.

 

6. Evită apa foarte caldă sau foarte rece atunci când te speli și în niciun caz nu folosi produse de curățare care conțin sulfați de sodiu. Chiar dacă are un rol puternic de curățare, substanțe precum Lauril sulfat de sodiu (SLS) îndepărtează grăsimea naturală a pielii, facilitând apariția dermatitei de contact.

 

7. Nu te șterge cu prosoape din materiale sintetice și aspre. Folosește mai degrabă prosoape din bumbac moale și nu îți freca fața ca să te usuci mai repede, ci tapotează pielea cu blândețe.

 

8. Încearcă pe cât posibil să eviți atingerea tenului, iar când o faci asigură-te că mâinile tale sunt curate.

 

9. Evită aerul condiționat și încăperile supra încălzite deoarece favorizează evaporarea rapidă a apei din piele.

 

10. Nu uita că excesul de cafea și alcool deshidratează foarte mult organismul, așadar înlocuiește-le cu sucuri de fructe și multă apă.

 

Grija și interesul îngrijirii pielii acordate la 20 de ani se vor reflecta pe chipul nostru și după 40 de ani. Pentru că noi credem că pielea trebuie privită ca o carte de vizită, te așteptăm în cadrul salonului nostru STROP Concept pentru un tratament estetic facial pentru tenul uscat și sensibil, pentru două ore de răsfăț și hidratare!