• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
Îngrijirea tenului sensibil: cum să calmezi pielea intolerantă

Peste 60% dintre femei declară că au sau au avut la un moment dat al vieții tenul sensibil, intolerant față de produse cosmetice. Sensibilitatea tenului este adesea asociată cu diverse simptome ale pielii precum roșeața și mâncărimea, tenul puternic descuamat, piele care se cojește. De cele mai multe ori, tenul sensibil este greu de tratat deoarece cauzele pot fi de mai multe feluri: genetice (o piele foarte subțire), mecanice (folosirea machiajului zilnic și a unor cosmetice agresive) și chiar psihologice (anxietate și stres).

 

Cum îți dai seama că suferi de sensibilitate a tenului? Cel mai simplu este să mergi la o consultație de diagnostic unde un specialist îți va spune corect ce tip de ten ai. Dar, dacă te confrunți cu o piele reactivă, foarte fragilă, suferi adesea de mâncărimi sau pete roșii, cel mai probabil ai un ten sensibil.  

 

Pielea reactivă poate fi agresată în contactul cu diverse cosmetice inadecvate sau condiții de mediu extreme (soare puternic, vânt puternic, ger) și se manifestă prin roșeață, furnicături și senzație de mâncărime. Pielea fragilă este în general ereditară, este specifică bebelușilor sau oamenilor în vârstă, dar poate apărea și pe fondul unor afecțiuni. Pielea alergică apare în urma contactului cu diverse substanțe pe care sistemul imunitar le percepe ca dăunătoare, în general alimente, medicamente, acarieni, polen sau poluanți casnici.  

 

 

Curățarea corectă a tenului sensibil

 

Primul pas, foarte important pentru îngrijirea zilnică a tenului sensibil, este etapa de curăţare a tenului. Fiecare tip de piele posedă o sensibilitate particulară, iar praful, produsele de machiaj, sebumul sau celulele moarte care se depun pe suprafața pielii pot deveni factori agresanți. Curățarea tenului este un pas pe care trebuie să îl urmezi atât dimineața, cât și seara, pentru a elimina acești factori, murdăria provenită din mediul extern, urmele de machiaj, toxinele eliminate de piele, sebumul şi alte impurităţi. 

 

Pentru că în cele mai multe situații, apa dură de la chiuvetă afectează pielea sensibilă se recomandă curățarea tenului sensibil cu apă florală: apă florală din lavandă, mușețel sau cătină. Se poate folosi și un lapte demachiant delicat, cu ingrediente din culturi organice care s-au dovedit tolerate bine de tenul sensibil, așa cum este extractul uleios de cătină, migdale sau cocos. Sunt complet interzise în curățarea tenului sensibil loțiunile tonice pe bază de alcool, acestea putând fi înlocuite cu loțiuni tonice pe bază de plante, recomandarea noastră fiind un produs Careless din ingredinte 100% organice, o loțiune pentru ten sensibil cuperozic.

 

 

Îngrijirea tenului sensibil: cum să calmezi pielea intolerantă

 

Gomajul sau curățarea în profunzime a pielii este esențială, dar pentru că în cazul tenului sensibil, orice măsură de agresiune asupra pielii poate cauza reacții neplăcute și iritații, se recomandă un gomaj blând și o exfoliere pe bază de ingrediente naturale. Gomajul pentru tenul sensibil ajută la eliminarea celulelor moarte, rafinează textura pielii și pregătește tenul pentru hidratare, sporind procesul de regenerare celulară. În cazul persoanelor cu ten sensibil, este recomandat că tratamentele cosmetice și curățarea în profunzime să fie făcute de un estetician, care știe cel mai bine cum să pregătească tenul și ce tip de produse să aplice în timpul tratamentului estetic facial pentru ten sensibil.

 

5 sfaturi de îngrijire a pielii sensibile

 

Poluarea, radiațiile ultraviolete, îngrijrea cu produse nepotrivite, schimbările bruște de temperatură, alimentația nesănătoasă, oboseala sunt doar câțiva dintre factorii care pot favoriza creșterea gradului de sensibilitate a tenului tău. Pentru o persoană cu un ritm de viață modern,, măsurile de prevenire sunt foarte importante în procesul de îngrijire a pielii sensibile. Așadar, încearcă pe cât mai mult posibil să ții cont de următoarele recomandări:

 

1. Folosește cât mai puține produse de machiaj. Nu doar că pielea sensibilă are nevoie de o îngrijire specială și de cât mai puține produse de machiaj, dar acestea trebuie atent alese. Produsele cosmetice de makeup ar trebui să nu conțină deloc parfum sau alcool și să fie special create pentru pielea sensibilă. În această categorie intră: fondurile de ten fără ingrediente anti-ageing, fardurile în tonuri neutre (care conţin mai puţini pigmenţi ce ar putea reacţiona negativ în contact cu pielea sensibilă) şi fardurile de obraz cremoase care, comparativ cu cele pudră, conţin mai puţini conservanţi dăunători. De asemenea, evită pe cât posibil folosirea unui strat de fond de ten gros, care astupă porii și împiedică pielea să respire. 

 

2. Limitează utilizarea săpunurilor. Curățarea pielii sensibile ar trebui să se facă nu cu săpunuri clasice, ci cu loțiuni din plante fără clătire și spray-uri din plante sau cu apă termală. Orice produs de curățare folosit ar trebui să aibă specificat pe etichetă ”non-iritant”.

 

3. Alege produse de îngrijire care au la bază ingrediente din plante cultivate organic.  Alege produse de îngrijire care au la bază ingrediente naturale care menţin hidratarea pielii şi stimulează regenerarea celulară, dar care ajută în acelaşi timp la combaterea inflamaţiilor şi la reglarea circulaţiei periferice. 

 

Îngrijirea tenului sensibil: cum să calmezi pielea intolerantă

 

4. Folosește o cremă hidratantă cu factor de protecție solară, zilnic. Crema de zi este indicat să fie calmantă și reparatoare, dar deopotrivă să conţină factor de protecţie solară, deoarece o piele sensibilă este mai predispusă la înroşiri şi inflamaţii cauzate de radiațilile ultraviolete. 

 

5. Evită alimentele „de foc”. Tutunul, alcoolul, cafeaua, băuturile energizante și condimentele sunt excitanți în exces pentru pielea deja reactivă. Înlocuiește-le cu fructe și legume proaspete bogate în vitamine și minerale și mai ales consumă alimente bogate în acizi grași Omega 3, precum semințele de in. Vitamina C are un efect benefic în producerea colagenului și stimulează procesul de refacere a celulelor pielii. Se găsește în cantități apreciabile în citrice, varză, ardei gras. 

 

În condițiile în care organismul nostru absoarbe circa 60% din conținutul cremelor, uleiurilor sau loțiunilor aplicate pe piele, cel mai indicat ar fi ca acestea să fie cât mai blânde, din ingrediente naturale. În caz contrar, se poate ajunge la diferite probleme ale tenului, așa cum este și sensibilizarea pielii. 

Pentru că noi credem foarte tare în tratarea tenului sensibil în cunoștință de cauză și nu ”după ureche”, te invităm în cadrul salonului nosru STROP Concept pentru evaluarea stării de sănătate a pielii tale și pentru un tratament facial organic personalizat în funcție de tipul tău de ten!

 
 

1 Comment
  1. […] Pielea feței are nevoie de curățare dimineața și seara, dar atenție nu trebuie agresată cu produse nepotrivite, deoarece efectul va fi unul nedorit, cel de sensibilizare a tenului.  […]

Comments are closed.