• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
Îngrijirea tenului gras. Cum arată ritualul de îngrijire al tenului acneic

Se spune adesea că tenul este cartea noastră de vizită. Are impactul cel mai mare atunci când cunoști pentru prima dată o persoană. Și e minunat atunci când te bucuri de un ten frumos și extrem de trist atunci când pielea ta suferă. Acneea este una dintre cele mai mari probleme ale tenului, care se manifestă prin puncte negre și pustule (coșuri). Tenul gras favorizează apariția acneei, din cauza excesului de sebum care blochează porii cutanați și favorizează colonizarea bacteriilor. 

Pielea grasă are glande hiperactive, ceea ce înseamnă că produce mai mult sebum decât este nevoie. Uneori, acest lucru este genetic, iar alteori poate fi cauzat de utilizarea unor produse de îngrijire greșite. Ca de exemplu, dacă folosești prea multe produse de curățare care fac pielea să-și piardă umiditatea, aceasta compensează prin producerea excesului de sebum. Tenul gras devine astfel lucios, cu pori dilatați și predispus la apariția punctelor negre și a coșurilor.

 

Tenul gras poate fi cauzat de o mulțime de factori: trăsăturile genetice, alimentația, stresul, supraproducția hormonilor masculini sau climatul. Există însă un avantaj al persoanelor cu tenul gras, pielea îmbătrânește mult mai lent comparativ cu tenul uscat de exemplu, deoarece secreția de sebum și nivelul ridicat de umiditate întârzie formarea ridurilor.  

 

Cum recunoaștem tenul gras?

 

Primul pas pe care e bine să-l faci este să mergi la un cabinet de estetică unde un specialist să-ți confirme că tenul tău este gras. Acesta îți va analiza pielea în detaliu și va identifica ce tip de ten ai. Tratamentele cosmetice din saloane, executate în mod constant și susținute de o îngrijire corespunzătoare, pot fi o soluție utilă pe termen lung. 

 

 

Dacă vrei să încerci acasă o metodă rapidă de a-ți determina tipul de ten, se recomandă curățarea pielii feței cu un demachiant ușor. Apoi, după 30 de minute, se aplică pe frunte, nas, obraji și bărbie un șervețel foarte fin. Dacă pe șervețel nu apar urme de grăsime, atunci tenul este uscat, dacă însă se îmbibă în sebum atunci tenul tău cel mai probabil este gras.

 

Trebuie să știi, însă, că nu există un tratament miraculos pentru tenul gras. Există un cumul de metode de îngrijire corespunzătoare, alegerea unor produse potrivite și o atenție sporită la ritualul zilnic de curățare a tenului. În saloanele de cosmetică se poate face o curățare în profunzime a tenului și eliminarea impurităților din stratul adânc al epidermei, de aceea este bine să iei în calcul vizita la salon pentru a ști cum să procedezi corect și cum să eviți greșelile care pot lăsa efecte neplăcute asupra pielii tale.  

Cum îngrijim tenul gras cu acnee, pas cu pas

 

În primul rând, zilnic este recomandat să-ți cureți fața. Poți face acest lucru cu un gel de curățare facială special conceput pentru tenul seboreic și cu apă călduță, în niciun caz fierbinte pentru că vei irita și mai mult pielea, mai ales dacă ai coșuri pe față. Apa fierbinte duce la vasodilatație și ulterior la edematiere, adică umflarea temporară a pielii. Acest lucru face porii, sau orificiile de deschidere a glandelor sebacee, mai dilatați și vizibili. Clătește-te cu apă rece la final, pentru că efectul este cel de închidere a porilor.

Dacă folosești makeup atunci alege un demachiant gel noncomedogenic. Într-adevăr cea mai eficientă metodă de curățare este uleiul, care are capacitatea cea mai mare de a desface repede legăturile moleculare din produsele de machiaj, dar alege un demachiant pentru ochi și un gel de curățare pentru restul tenului care în contact cu apa se clătește imediat și nu rămâne uleios pe piele. 

Chiar și pielea seboreică are nevoie de hidratare, dar cu o cremă specială pentru tenul gras. O dată pe săptămână exfoliază tenul și aplică o mască din ingrediente naturale. Este de preferat, de asemenea, sa folosești un minimum de machiaj, pentru a lăsa pielea să respire. În toate cazurile, în combaterea acneei, tratamentele seboreglatoare specifice sunt esențiale. Așadar, mergi periodic la un salon de cosmetică pentru un tratament cosmetic facial pentru ten gras și acneic

 

5 sfaturi de îngrijire zilnică a tenului gras și prevenire a apariției coșurilor

Îngrijirea pielii nu este o misiune ușoară, în general. Cu atât mai mult dacă tenul tău este gras atunci trebuie să ai grijă în mod special să nu-i perturbi echilibrul. Iată 5 sfaturi de îngrijire zilnică a tenului gras și acneic care îți pot fi de mare folos:

 

1. Evită să îți pui mâna pe față. Cea mai simplă regulă și poate cea mai importantă: nu îți pune mâna pe față și nu îți zgâmăi fața. E greu să nu te scarpini pe față dacă simți nevoia, însă evită să-ți zgândări orice punct negru sau orice mică neplăcere pentru că tenul acneic este un ten cu potențial mare de inflamare.

 

2. Nu-ți stoarce coșurile. Tenul acneic este un ten sensibil, iritat. De aceea, evită să-ți storci singur/ă coșurile acasă, pentru că sunt leziuni inflamatorii ale pielii. Pentru extracție este necesară o vaporizare corectă și o apăsare specifică în momentul extracției. Acest tratament estetic facial pentru tenul gras și acneic este cel mai bine să fie efectuat de către un estetician în cadrul un salon cosmetic.

 

Îngrijirea tenului sensibil: cum să calmezi pielea intolerantă

3. Alege produse de îngrijire pe care sunt menționate „oil free” sau „noncomedogenic”. Acest lucru înseamnă că produsele care au aceste etichete – inclusiv produsele de curățare, hidratante și machiaj – nu îți vor înfunda porii și nu vor favoriza apariția acneei.

 

4. Spală-ți pielea cu blândețe. Multe persoane cu tenul gras cred că trebuie să se spele puternic pe față pentru a elimina bine grăsimea. Dimpotrivă, o spălare intensă, cu mișcări prea dure, poate irita pielea și poate declanșa o producție crescută de sebum.

 

5. Folosește loțiune hidratantă. În ciuda a ceea ce pare la prima vedere și pielea grasă are nevoie de hidratare potrivită.

 

Cabinetul de estetică STROP Concept lucrează exclusiv cu produse organice românești și cu tehnici de îngrijire tradiționale, așa cum este masajul facial manual. Pentru a afla ce tip de ten ai, ce ritual de îngrijire trebuie să urmezi, te așteptăm la o consultație de diagnostic în cadrul căreia îți vom spune exact ce tip de tratament ți se potrivește!