• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
Îngrijirea pielii în timpul verii: 7 reguli de aur cu STROP

Vara și iarna sunt cele două anotimpuri când temperatura extremă își pune amprenta cel mai mult asupra pielii. Soarele puternic, la fel ca vântul și vremea rece, au tendința de a usca pielea, lăsând-o cu o senzație inconfortabilă de strângere și uscăciune. Pe timpul verii însă, tenul suferă mai multe schimbări din cauza soarelui puternic, a căldurii și a prafului în exces. În plus, petele și pistruii sunt câteva dintre efectele nedorite ale soarelui asupra pielii sensibile. Fiind vorba de un sezon în care razele ultraviolete acționează puternic asupra epidermei, ritualul de îngrijire a pielii ar trebui să se schimbe. 

 

Așadar, dacă îți dorești o piele frumoasă și catifelată, este indicat să urmezi câteva reguli de îngrijire pe timpul verii:

 

1. Folosește cremă de protecție solară. Indiferent că te pregătești să mergi la plajă sau faci o scurtă plimbare în parcul de lângă casă, vara este esențial să folosești o cremă cu factor de protecție solară. Pielea neprotejată poate fi afectată după doar 15 minute de expunere la radiațiile ultraviolete. O cremă de față și corp cu factor SPF mai ridicat decât cel pe care îl folosești în mod obișnuit îți va proteja pielea de razele UVA și UVB și te va ajuta astfel să previi îmbătrânirea prematură. Dar, indiferent de crema solară folosită, vara este important să nu ieși afară în intervalul orelor periculoase când soarele arde cu putere, între ora 10 dimineața și 18 după-amiaza. 

 

2. Hidratează-ți tenul. Din cauza expunerii puternice la soare, pielea se deshidratează foarte ușor vara. În fiecare zi, trebuie să urmezi in ritualul de îngrijire și etapa de hidratare a pielii cu o cremă ușoară, cu textură lejeră, care să nu încarce tenul și să-l împiedice să respire. Bineînțeles că în completare poți hrăni pielea și în alt mod, urmând o dietă echilibrată. E bine să pui accept pe alimente care conțin vitaminele A, C și E, substanțe nutritive care te vor ajuta să te protejezi de poluare și de daunele produse de ultraviolete.

 

3. Curăță bine tenul înainte de culcare. Pe timpul verii, pielea feței este mult mai sensibilă la efectele mediului înconjurător, pentru că asupra ei acționează factori precum transpirația, praful, produsele de make-up. Dacă nu le îndepărtezi bine înainte de culcare, porii dilatați se vor înfunda și pot duce la apariția acneei, a iritațiilor și a senzației de mâncărime. 

 

4. Folosește produse blânde cu pielea. Chiar dacă vara, senzația de murdărie e resimțită mai mult ca oricând din cauza transpirației și a prafului, pielea nu trebuie curățată cu produse abrazive sau cu loțiuni tonice cu alcool. Este important să folosești produse blande pentru că altfel pielea ta va deveni extrem de uscată și vei simți o senzație de disconfort. Cele mai bune produse sunt cele pe bază de ingrediente naturale așa cum sunt produsele STROP din gama CarelessÎngrijirea pielii în timpul verii: 7 reguli de aur cu STROP

 

5. Hidratează-ți pielea după fiecare expunere la plajă. Oricine visează la o piele bronzată pe timpul verii. Însă, ceea ce nu știu mulți despre bronzare este faptul că în momentul expunerii la soare pielea se protejează accelerând producția de melanină. Însă, această protecție se pierde la un moment dat, deoarece cantitatea de melanină din piele este determinată genetic. În cele din urmă, radiațiile UV determină pielea să se ardă și astfel se produce roșeața, usturimea și descuamarea. Așadar, indiferent că ai suferit sau nu arsuri solare, după fiecare expunere la soare este necesar să îți hidratezi pielea.

 

6. Consumă alimente cu antioxidanți. Cremele cu protecție solară blochează numai 55% din radicalii liberi, efect care trebuie suplimentat cu ajutorul alimentelor cu antioxidanți pentru a menține puternică bariera de protecție naturală a pielii. Cu atât mai bine, pentru că în sezonul estival se găsesc o mulțime de fructe și legume diverse pe care le poți introduce zilnic în alimentația ta, de la struguri, prune, piersici și pepene, la varză, ardei gras, spanac, sfeclă și fasole verde. 

 

7. Alege dușul cu apă călduță în locul băilor fierbinți în cadă. Știm cât de relaxante sunt băile lungi în apă fierbinte, însă efectuate foarte des acestea pot duce la uscarea pielii. În timpul verii, un duș răcoritor este mai bun pentru pielea corpului tău decât o baie fierbinte în cadă. Dacă ai nevoie de un moment de răsfăț și relaxare, recomandarea noastră este să optezi pentru un masaj corporal de relaxare în cadrul STROP Concept care pe lângă starea de bună dispoziție de care te vei bucura după fiecare ședință, vei obține o piele mai hidratată și mai tonică.

 

Îngrijirea corespunzătoare pe timpul verii îți asigură un confort și un aspect frumos al pielii. Alege un machiaj cât mai natural care să nu-ți încarce tenul și să astupe porii. Pentru tonifierea pielii, te sfătuim să alegi un masaj pentru fermitate realizat cu produse 100% naturale în cadrul salonului nostru STROP Concept.