• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
acnee conglobata

Dacă forma de acnee de care suferi se manifestă sub formă de chisturi, acele bube inestetice care apar și dispar după bunul plac, aceasta se numește acnee conglobată sau acnee nodulară. Este cea mai severă formă de acnee vulgară, care de altfel își pune amprenta cel mai puternic asupra psihicului persoanei afectate. 

 

Potrivit dermatologilor și specialiștilor în estetică, bărbații sunt afectați în proporție mai mare decât femeile de acnee conglobată. Debutul apare de obicei în timpul adolescenței, iar simptomele pot continua mulți ani după, chiar la maturitate.

 

Acnee conglobată sau nodulară: cum apare și de ce?

 

Acneea se dezvoltă adânc în pori ca urmare a bacteriilor înfundate, a sebumului și a celulelor moarte ale pielii. În cele din urmă, zona din jur devine roșie și umflată. Acneea conglobată sau nodulară este cauzată de aceiași factori care duc și la apariția altor tipuri de acnee, printre care excesul de celule în foliculii de păr, un număr mare de bacterii care cauzează acneea, hiperactivitatea glandelor sebacee (exces de sebum), dar și factorii endocrini. Unele persoane sunt mai predispuse la dezvoltarea unor erupții mai grave față de altele. Ca orice tip de acnee vulgară, nici acneea conglobată nu apare ca urmare a lipsei igienei sau a consumului unui anumit tip de alimente.

acnee vulgara

Noduli sau chisturi, care este diferența?

 

Persoanele care au doar noduli, dar nu se confruntă cu leziunile chistice, suferă de acnee conglobată sau nodulară, în schimb dacă dezvoltă cu adevărat chisturi, termenul de acnee nodulo-chistică sau acnee chistică este mai potrivit. Fiecare tip de acnee nodulară sau chistică trebuie tratată în funcție de severitate și mai ales în funcție de fiecare persoană în parte. 

 

Chisturile acneice pot măsura până la câțiva centimetri, sunt dureroase la atingere și au aspectul unor umflături pline cu lichid. Acneea conglobată cauzează cicatrizări semnificative și uneori chiar deformante la nivelul pielii. Spre deosebire de pustule și papule, nodulii sunt situați mult mai adânc, sub piele. Pentru că nodulii sunt în profunzimea pielii, nu pot fi tratați de regulă acasă.

 

Acneea conglobată și efectele asupra psihicului

 

Acneea conglobată trebuie tratată în primul rând de catre medicul dermatolog, fiind nevoie de tratamente sistemice. Acneea conglobată severă este destul de greu de controlat, așa că uneori este posibil să fie nevoie de mai multe forme de tratament până să o descoperiți pe cea care să funcționeze întru totul. 

Calitatea vieții este un concept modern care a început să fie folosit inclusiv în studiile clinice de evaluare a eficienței medicamentelor. Efectele asupra stării psihice sunt luate în considerare deoarece așa cum se știe pielea este cel mai mare organ al corpului și primul aspect pe care îl evaluăm când cunoaștem pe cineva. Fără să uităm să mai spunem că reprezintă și un indicator al stării de sănătate. 

Acneea are efecte multiple asupra stimei de sine, influențează în sens negativ interacțiunea cu cei din jur și chiar poate duce la depresie și anxietate, fobie socială, izolare, toate acestea asociate cu un important disconfort fizic şi psihic.

 

acnee conglobata

Cum se tratează acneea conglobată

 

Acneea conglobată este o formă severă de acnee vulgară și din păcate există riscul ca tratamentele medicale să nu poată ajuta complet la tratarea acneei. Este nevoie de timp pentru a înțelege ce tip de tratament se potrivește, în funcție de foarte multe aspecte individuale.

Tratamentele medicamentoase pentru acnee nu sunt potrivite pentru oricine. 

 

Dacă pentru tine nu funcționează medicamentele sau cremele pe bază de antibiotice sau dacă nu poți tolera reacțiile adverse pe care le pot provoca aceste medicamente, este indicat să iei în considerare tratamentul cosmetic pentru acnee efectuat în cadrul saloanelor de estetică. Acesta va fi de asemenea adaptat în funcție de nevoile pielii tale. De asemenea, tratamentele cosmetice efectuate într-un cabinet de estetică pot reduce riscul de cicatrizare. 

 

Dar, indiferent de tratamentele pentru acnee conglobată la care apelezi, încearcă să îți menții așteptările realiste. Acneea nu poate fi vindecată, ci doar controlată. 

 

3 mituri frecvent întâlnite și false despre acnee

 

Acneea are multe cauze şi variază în funcţie de fiecare persoană și tenul acesteia. De aceea au apărut o mulțime de mituri false cu privire la cauzele apariției și tratamentul potrivit pentru acnee. Iată-le pe cele mai frecvente dintre ele și de ce nu trebuie să pici în capcana lor:

 

Acneea apare că nu te speli pe față suficient

Este recomandat să ai o igienă corectă a feţei când suferi de orice tip de acnee, dar în niciun caz nu este recomandat să te speli exagerat. Agresiunea feţei prin spălări repetate sau produse de curăţare foarte puternice pot afecta şi mai mult coșurile, deoarece vei elimina uleiurile naturale ale feţei şi îți vei dezhidrata puternic pielea. În această situație, pielea va produce şi mai mult sebum şi implicit vor apărea şi mai multe coşuri. 

Pasta de dinţi vindecă acneea

 

 Unul dintre cele mai des întâlnite mituri legate de tratarea coșurilor este legat de pasta de dinți. Este adevărat că pasta de dinţi poate avea în compoziţia sa produse care duc la uscarea coşurilor, dar nefiind un produs adaptat pielii, în acelaşi timp o poate irita sau agresa foarte puternic. 

Machiajul provoacă şi mai multe coşuri

 Dacă produsele nu sunt de calitate şi nu sunt alese corect este posibil să încarce porii şi astfel să favorizeze apariția coșurilor. Însă, dacă acestea sunt alese potrivit tipului de ten, pot fi chiar de folos. Ar fi recomandat să conţină ingrediente care absorb uleiurile şi non-comedogenice.

 

Dacă suferi de acnee conglobată și cauți o alternativă la tratamentele medicamentoase foarte puternice, poți lua în considerare tratamentul estetic facial antiacneic cu produse100% organice în cadtul salonului STROP Concept!