• +40.720.022.530
Fa o programare

Cosul tau

Modifica
  • No products in the cart.
mituri legate de acnee

Aproape orice om de pe această planetă s-a confruntat cel puțin o dată în viață cu acneea. Deși nu este o afecțiune gravă, acneea poate fi extrem de deranjantă și uneori greu de tratat, fiind nevoie uneori chiar de mai mulți ani pentru a scăpa de ea. Acneea atât la tineri, cât și la adulți, este cauzată de blocarea porilor cu sebum, dar și de inflamațiile cauzate de bacteria Propionibacterium acnes. 

Te așteptăm la o consultație gratuită sau la un tratament estetic potrivit tipului tău de ten!

 

Iată cele mai des întâlnite 10 mituri false despre acnee

 

1. Acneea apare doar la adolescenți

 

Acneea poate apărea în general la orice vârstă, deși da este mult mai întâlnită la adolescenți, de aici și mitul că este o afecțiune a adolescenților. Acneea la adulți constă în două subtipuri: „acnee persistentă” – care continuă din anii adolescenței și nu reușește să treacă și „acnee întârziată” – care începe dupa vârsta de 25 de ani.

 

2. Acneea apare atunci când nu te speli pe față

 

Asocierea tenului predispus la acnee cu o piele murdară este o concepție greșită. Acneea este o tulburare a glandei pilosebacee a pielii care produce mai mult ulei (sebum) decât este normal.

Celulele pielii încep să devină „lipicioase”, prinzând porii, bacteriile specifice se înmulțesc și acești factori au ca rezultat apariția coșurilor.

 

3. Tenul gras trebuie spălat intens

 

Din cauza aspectului gras al pielii cu acnee, poți fi tentată să îți speli în exces fața sau să folosești produse mult prea agresive. Această încercare forțată de a elimina grăsimea de pe piele va produce însă și mai mult sebum. 

acnee vulgara4. Ciocolata produce coșuri

 

Una dintre cele mai controverate cauze ale apariției acneei este ciocolata. Însă, nu există studii care să confirme că desertul cel mai apreciat din toată lumea ar fi cel mai mare inamic al unui ten frumos. Dimpotrivă, ciocolata neagră este considerată un aliment foarte sănătos deoarece este bogată în antioxidanți. Se pare însă că produsele lactate pot fi răspunzătoare de apariția acneei, așa că poate o măsură de precauție ar fi să renunți doar la ciocolata cu lapte.

 

5. Acneea este contagioasă

 

Nici acneea juvenilă, nici acneea adulților nu este o afecțiune contagioasă. Chiar dacă persoana care suferă de acnee trebuie să aibă o rutină de îngrijire a pielii, acest lucru nu are de-a face cu transmiterea coșurilor. Bacteria care provoacă acneea la adulți se găsește în general pe pielea majorității oamenilor.

 

6. Machiajul cauzează acneea

 

Deși există o legătură directă între produsele comedogenice și apariția coșurilor, o persoană care nu suferă de acnee nu va face această afecțiune dacă se va machia. De asemenea, nu este nevoie să eviți machiajul dacă suferi de acnee. Dimpotrivă, machiajul te poate ajuta să ascunzi coșurile și semnele inestetice care rămân de multe ori în urma lor, ceea ce crește încrederea în sine a persoanei afectate. Important însă este să alegi corect produsele de machiaj potrivite tipului tău de ten, gras, mixt, sensibil sau uscat.

tratament facial

 

7. Pustulele trebuie stoarse ca să treacă mai ușor

 

Coșurile ar trebui curățate cu grijă, dar acesta este un procedeu care necesită îndrumarea unui specialist. Persoanele afectate de acnee ar trebui să știe că traumatizarea leziunilor acneice conduce la apariția cicatricilor definitive.

8. Pasta de dinți tratează acneea

 

Probabil și tu ai aplicat cel puțin o dată pastă de dinți pe un coș inestetic. Este adevărat că substanţele pe care le conţine pasta de dinți (peroxid de hidrogen, alcool, mentol, uleiuri esenţiale) pot usca un coş, dar problema este că riscă să irite zona și mai tare.

 

9. Cremele de protecţie solară blochează porii

 

Specialiștii spun că există două tipuri de creme de acest fel: creme cu ecran solar chimic, care absorb razele UV şi creme cu ecran solar fizic, care reflectă razele UV şi care conţin oxid de zinc şi dioxid de titan. Acestea din urmă sunt chiar benefice pentru tenul cu probleme, pentru că elimina bacteriile care provoacă acneea.

10. Coșurile sunt simptomul unei boli

 

Unul dintre miturile legate de apariția coșurilor la vârsta adultă, dar care nu are fundament dovedit, este faptul că acneea este simptomul unei probleme medicale. De exemplu, nu există dovezi suficiente care să sugereze că o o cartografie facială pentru acnee este eficientă, de exemplu, pentru a demonstra că o persoană cu acnee are intoleranță la gluten, probleme dentare sau digestie proastă. 

Cu toate acestea este bine de ținut cont de câteva măsuri de prevenire a coșurilor în anumite zone a feței:

– evitarea produselor de coafare în zona feței, cum ar fi ceara și uleiul de păr, despre care se știe că blochează porii.

– evitarea bretonului dacă observi că acneea apare doar în această zonă, deoarece părul se va freca de pielea frunții, provocând iritații și, eventual, contribuind la apariția erupțiilor cutanate.

– renunțarea la purtarea pălăriilor, șepcilor, eșarfelor din materiale aspre care sensibiliează zona feței prin frecare.

– utilizarea moderată a telefonului deoarece se știe despre telefoanele mobile că sunt surse de bacterii, astfel prin plasarea telefonului pe obraz vei crea o presiune care poate activa glandele producătoare de ulei sau sebacee.

 

Știm că adesea, stoarcerea unui coș pare soluția pentru a scăpa de toată mizeria de sub piele, dar în realitate nu vei face decât să-ți lezezi pielea și eventual să împrăștii  microbii pe toată fața. Cea mai bună soluție este să mergi la un estetician care va face corect extracția și va desfunda porii înfundați. 

Așadar, dacă vrei ca fața ta să nu mai arate ca după un război, evită să-ți tratezi acneea acasă și solicită un tratament pentru ten acneic în cadrul cabinetului nostru de estetică STROP.